Szaúd-Arábiában csap újra össze Joshua és Uszik

Box Horizontal
British heavyweight champion boxer Anthony Joshua (L) throws a punch against Ukrainian boxer Oleksandr Usyk during their heavyweight boxing match at Tottenham Hotspur Stadium in north London on September 25, 2021, as Joshua defends his WBA, IBF and WBO heavyweight titles. (Photo by Adrian DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Szaúd-Arábiában rendezik meg a profi boksz nehézsúlyú világbajnoki címét három nagy szervezetnél is birtokló ukrán Olekszandr Uszik és az általa trónfosztott brit Anthony Joshua közötti visszavágót.

A színhelyet Joshua promótere, Eddie Hearn jelentette be a profi ökölvívás vezető online tévécsatornájának, az IFL TV-nek adott interjújában. Elmondása szerint mindkét fél beleegyezett a szaúdi rendezésbe, lehetséges időpontként pedig július 23-át nevezte meg, de hozzátette, hogy egy-két héttel későbbre is tolódhat a dátum.

Uszik, aki a WBA, a WBO és az IBF vb-öveit szerezte meg Joshuától, 2021 szeptemberében Londonban mért vereséget a brit ökölvívóra 12 menetben, egyhangú pontozással. A 35 esztendős ukrán profiként veretlen: eddigi mind a 19 meccsét megnyerte, 13-at kiütéssel. A 32 éves Joshuának 24 győzelme (22 KO) és két veresége van.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!