A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMárton Anna
15:55VívásOlha Kharlan-Anna Marton
HUNSzűcs Luca
15:55VívásSara Balzer-Luca Szucs
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A párizsi ötkarikás játékok során újabb furcsa intézkedés keltett visszhangot, ugyanis az olimpiai faluban a sült krumplit és az avokádót is betiltották.

A fenntarthatóság és a biztonság jegyében újabb sokkoló döntést hoztak a franciák az olimpiai falut illetően. A sportolók talán már megemésztették, hogy nem mindegyik szálláson találnak WC-papírt, és dobozágyakon kell aludniuk, de ez még nem minden. Kiderült, hogy néhány ételtől el kell búcsúzniuk az ötkarikás játékok résztvetőinek, ugyanis ezeket nem fogyaszthatják az olimpiai faluban.

A sült krumpli túl kockázatos a zsírsütők miatti tűzveszély szempontjából. Nemet kell még mondani a libamájra, mert az állatok jóléte mindenki számára fontos, valamint az avokádóra is tilalom vonatkozik, 

hiszen nagyon messziről kellene importálni" - mondta Charles Guilloy az olimpiai falu egyik vezető séfje.

Sok furcsaság történt már az olimpiai faluban
Fotó: AFP (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP)

Az említett korlátozások ellenére azért vannak választási lehetőségeik a sportolóknak az étkezést illetően. A hírek szerint a Párizstól északra lévő Saint-Denis-ben található étkezőben mintegy 500 különféle ételt szolgálnak fel, valamint hat ázsiai, közel-keleti és afro-karibi konyhára specializálódott gyorsétterem is várja az olimpikonokat.

Mindemellett a sportolók olyan döbbenetes esetekről is beszámoltak, miszerint nyers húst szolgáltak fel nekik, ezért sokan már arra kényszerültek, hogy a városban bevásároljanak, majd a faluban elfogyasszák, amit vettek.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!