A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A tavalyi sikerét megismételve Lehmann Csongor magabiztosan ismét megnyerte vasárnap a 25. Tiszaújvárosi Triatlon Világkupát. A sikere újabb bizonyítéka annak, hogy a magyar triatlon ott van a világ élmezőnyében, továbbá minden idők legjobb olimpiai szereplésének lehetőségét is előrevetíti.

40 éve, Szombathelyen indult el a magyar triatlon története, a mostani hétvégén pedig egyszerre rendezték meg a 40. Vasi Vasembert (azt a versenyt, ahol 1984-ben minden elkezdődött) és a 25. Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivált. Utóbbi versenyen a világ legjobbjai gyűltek össze, és Lehmann Csongor óriási sikert ért el azzal, hogy megnyerte a tiszaújvárosi világkupaversenyt. A párizsi olimpiai játékokra készülő Lehmann 2023 után ismét győzni tudott hazai pályán és maga mögé utasította az világelitet.

Lehmann Csongor, triatlon
Lehmann Csongor győzni tudott a tiszaújvárosi triatlon világkupaversenyen
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A triatlonos Lehmann Csongor világkupagyőzelemmel hangolt a párizsi olimpiai játékokra

„Tiszaújvárosiként ez egy nagyon különleges verseny számomra, semmihez sem hasonlítható az az energia, ami itt van. A világkupa nagyon lényeges állomása volt a párizsi felkészülésnek. 

Az edzés és az edzőtáborozás is fontos, de igazán a verseny az, ami meghozza a csúcsformát az olimpiáig. Nagyon örülök, hogy minden úgy sikerült, ahogy elterveztük előre. 

Szinte napra pontosan három hetünk maradt az olimpiai futamig. Újabb magaslati edzőtáborba megyünk, aztán irány Párizs, jöhet, amiért gyerekkorom óta dolgozom" – idézte a Magyar Triatlon Szövetség honlapja Lehmann Csongor szavait.

Lehmann Csongoron kívül a vasárnapi, női versenyt a 12. helyen záró Kuttor-Bragmayer Zsanett, valamint Bicsák Bence is hatalmas ambíciókkal készül Párizsra, ahogy a paratriatlonos Mocsári Bence is ott lehet majd az ötkarikás játékokon.

„Ez a fantasztikus siker komoly reményeket ébreszt bennünk a párizsi olimpiai szereplésre vonatkozóan. Csongor újra megmutatta, hogy mire képes: ott van a sebesség, ott van a kitartás, jó felkészülés után, 

pár hét múlva megmutatjuk a világnak, hogy a magyar triatlon hol tart" 

– mondta Kindl Gábor, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke.

A vasárnap délelőtti program során rendezték meg a junior Európa-kupa futamait is Tiszaújvárosban, ahol mindkét nemnél hazai sikernek örülhetett a közönség: a férfiaknál Trungel-Nagy Zalán, a nőknél pedig Szalai Fanni diadalmaskodott.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!