A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
Vágólapra másolva!
Major Veronika harmadik helyen végzett a női sportpisztoly 25 méteres versenyszámában, ami után elmondta, nem is lehetne ennél boldogabb.

Kiküldött munkatársunk, Lantos Gábor helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Chateauroux-ból.

Major Veronika nagyszerű teljesítménnyel, a döntő közben szétlövést is nyerve bronzérmet szerzett a női sportpisztolyosok 25 méteres versenyszámában. A keszthelyiek klasszisa - aki légpisztolyban szintén döntős volt és ott nyolcadik lett - egészen fantasztikusan lőtt a pénteki 30+30 lövéses alapversenyben, melyet 592 körös olimpiai csúcsbeállítással nyert meg, majd a Chateauroux közelében álló Francia Nemzeti Lőtéren a végetekig kiélezett küzdelemben lett bronzérmes.

MAJOR Veronika
Major Veronika a boldog bronzérmes
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Major Veronika az eredményhirdetés után érthetően boldogan nyilatkozott.

„Elégedett vagyok, nem is lehetnék ennél boldogabb, nem gondolkodom azon, hogy mi lehetett volna, ez is megsiratott. Ezért jöttem, hogy érmet nyerjek, ezt a célt pedig a végletekig hajtottam, a végletekig csináltam és meglett az eredménye. Sajnos voltak olyan sorozatok, amikor hiába lőttem 10-est, nem ért találatot. Voltak 10,0-k, 10,1-ek, de nem engedtem, hogy ezek letörjenek, hajtottam magam, hogy a legjobbamat hozzam ki magamból és semmi mással ne törődjek" - mondta Major Veronika, aki hozzátette, rengeteget versenyzett az olimpiai ciklusban a kvótáért, de ez az előnyére vált.

„Végig döntők közelébe, döntőkben versenyeztem, érmeket nyertem. Éreztem, hogy az eredmény bennem van és ki is tudtam magamból hozni. Csak az volt bennem, hogy ezt meg fogom csinálni" - mondta a boldog bronzérmes, aki húsz év után, Igaly Diána (skeet) athéni aranyát követően nyert olimpiai érmet magyar sportlövőként, egyúttal a párizsi magyar csapat hatodik dobogós helyét szerezte meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!