A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
A kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportjában a világbajnok Losonczi Dávid a nyolcaddöntőben 5-2-re győzött az azeri Rafiq Huseynov ellen a Mars-mező Arénában.

Az ESMTK 24 esztendős sportolója a nála 12 évvel idősebb, 82 kilóban kétszeres világ- és Európa-bajnok Rafiq Huseynov ellen lépett szőnyegre a francia fővárosban.

Losonczi Dávid
Losonczi Dávid nagyszerű sikerrel kezdett
Fotó: Magyar Birkózók Szövetsége - Hungarian Wrestling Federation

Érdekesség, hogy tapasztalt azeri versenyző a 2011-es kontinensbajnokság döntőjében az MBSZ jelenlegi szakmai igazgatóját, valamint versenyzőként kétszeres vb- és Eb-győztes Bácsi Pétert múlta felül még 74 kilósként.

Losonczi a meccs elén 1-0-ra vezetett egy technikai ponttal, majd gyorsan jött az újabb magyar pont. A magyar birkózó uralta a meccset, az azeri Rafiq Huseynov teetetlennek tűnt. A pihenőhöz érkezve Losonczi 3-0-s előnyben volt. Hiába jött az azeri szépítés, Losonczi nagyszerűen birkózott és 5-2-re vezetett egy perccel a meccs vége előtt. A találkozó végéig pedig már nem is változott a meccs állás, így Losonczi nagyszerű bírkózássel jutott a negyeddöntőbe. 

Losonczi az amerikai Payton Jon Jacobsont legyőző orosz származású, de szerb színekben versenyző idei kontinensbajnok Alekszandr Andrejevic Komarovval mérkőzik a legjobb nyolc között. 

"Végig támadtam, szimulált a fejeléssel, de nyertem Reggel amikor kinyílt a szemem, már nem is akartam visszaaludni, örülök, hogy itt lehetek és bírkózhatok" - mondta Losonczi az M4 Sport kamerája előt. 


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!