A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Kedd este további hat együttes csatlakozhat a 16 közé jutást már korábban kiharcolt Olympique Lyon, Arsenal, Real Madrid hármashoz a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Az A csoport két nagyágyúja, az egyformán hazai környezetben pályára lépő Juventus és Bayern München egyaránt elérheti a kieséses szakaszt. Az olaszoknak ehhez elég egy pont az FC Bruges ellen, a németeknek viszont le kell győzniük a Rapid Wient, és reménykedni abban, hogy a Juve nem kap ki a belgáktól (Korsós György osztrák csapata a további eredményektől függetlenül negyedikként zár csoportjában).

"Jó lenne csoportelsőként továbbjutni, hiszen ebben az esetben a legjobb 16 között a visszavágót hazai pályán rendezhetnénk, ami óriási előny" - mondta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München alelnöke. "A Juventusszal nagy versenyben vagyunk, ezért igyekeznünk kell minél nagyobb különbséggel nyerni a Rapid ellen."

A münchenieknél Michael Ballack valószínűleg nem játszhat, mert még mindig a múlt héten összeszedett combsérülésével bajlódik.

A bajorok a szezon előtt átadott új stadionjukban, az Allianz Arénában eddig nyolc tétmérkőzést játszottak, valamennyi meccsüket megnyerték, a gólkülönbségük pedig 19-3. Ha a müncheniek nyernek és a Juventus is legyőzi otthon a Bruges gárdáját, akkor a német és olasz együttes jut tovább. Mivel az egymás elleni eredmény nem dönt (a Bayern és a Juventus is 2-1-re nyert otthon), előfordulhat, hogy az összesített gólkülönbség határozza meg a két 9 pontos gárda sorrendjét. Ezen a téren jelenleg a torinóiak állnak jobban, mivel nekik 8-4, míg a münchenieknek 5-3 a gólkülönbségük.

A B jelű négyesben az Ajax három ponttal biztosan csatlakozhat a már továbbjutott Arsenalhoz, a hőn áhított győzelmet a vendég Sparta Praha ellen szerezheti meg. A hollandoknak elég egy döntetlen is, amennyiben - és erre nagy esély mutatkozik - az angolok nyernek vagy legalább ikszelnek a svájci Thun otthonában.

A C csoportban az éllovas Barcelona matematikailag ugyan még nem került a 16 közé, de nagy meglepetés lenne, ha a hátralévő két fordulóban nem szerezné meg a továbbjutáshoz szükséges egy pontot. A Real Madrid elleni szombati derbin aratott 3-0-s siker után várhatóan önbizalommal duzzadva várják a Werder Brement Frank Rijkaard tanítványai. Torghelle Sándor csapata, a Panathinaikosz az Udinesét fogadja, s csak egy győzelemmel tarthatja életben továbbjutási reményeit.

A rendkívül kiegyenlített D csoportban a Manchester United a Villarrealt látja vendégül, s a házigazdák vezetőedzője, Sir Alex Ferguson elöljáróban klubja egyik legfontosabb európai kupameccsének titulálta az összecsapást. Ha a spanyolok begyűjtik a három pontot az Old Traffordon, már ünnepelhetik a továbbjutást. Ennek - mármint a Villarreal sikerének - a Lille is örülne, ugyanis a vendég Benfica legyőzésével ez esetben csatlakozik a 16-os mezőnyhöz, mivel az angolokkal szemben jobb az összevetésben.

Ami a szerdai BL-játéknapot illeti: Cafú megsérült a Fiorentina elleni hétvégi bajnokin, így nem játszhat az AC Milan sorsdöntő törökországi mérkőzésén. A brazil klasszis a hajrában szenvedett izomhúzódást, s ez komoly gondot okozhat Carlo Ancelotti vezetőedzőnek a védelem összeállításakor, ugyanis a Fenerbahce otthonában a holland Jaap Stam sem léphet pályára eltiltás miatt. Az olaszok hátsó alakzatában így várhatóan helyet kap a veterán, 39 éves Alessandro Costacurta, illetve a horvát válogatott Dario Simic. Az idén döntős Milannak mindenképpen nyernie kell szerdán, mivel jelenleg második csoportjában, de az utolsó helyen álló riválisa is csak egy pont hátránnyal követi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!