A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten jó néhány kiemelkedő teljesítmény akadt, hiszen a Bajnokok Ligájában egy mesternégyes és két mesterhármas született, és utóbbira az UEFA-kupában is akadt egy példa. Ezek szerzői természetesen ott vannak álomcsapatunkban.
Bradley Jones (ausztrál, Middlesbrough FC): A Boro máris a legjobb 32 között érezheti magát az UEFA-kupában, és az angoloknak ehhez csak egy pontra volt szükségük a csoportkör harmadik fordulójában az Alkmaar ellen. Az, hogy az idegenbeli meccs végül gól nélkül ért véget, nagy részben volt köszönhető a csapat portásának, aki bravúrok egész sorát mutatta be - hogy aztán a hét végén visszaüljön a kispadra Mark Schwarzer mögé.
Stefan Lichsteiner (svájci, Lille OSC): A lille-i egyesületnek jó hete volt, hiszen a Bajnokok Ligájában gól nélküli döntetlent ért el a Benfica ellen, és még mindig továbbjutó helyen áll, majd a bajnokságban 1-0-ra verte az AS Nancyt, és így kapaszkodik az élmezőnyhöz. A védelem jobb oldalán mindkét találkozón a fiatal svájci Lichsteiner szerepelt, és nem okozott csalódást, a bajnokin például 7-es osztályzatot kapott a L'Équipe-től.
Joseph Yobo (nigériai, Everton FC): A liverpooli együttes az előző idényhez képest pocsékul szerepel, de egyvalami változatlan maradt. A jelek szerint a Stolverkosok csak 1-0-ra tudnak nyerni, hiszen a bajnokságban eddig mindegyik győzelmük így született, és most a Newcastle Unitedet is ilyen arányban verték, köszönhetően a középhátvéd, Yobo fejesének.
Gonzalo Rodríguez (argentin, Villarreal CF): A Sárga Tengeralattjáró a kezdeti gyengélkedések után ismét remekül szerepel, mind a bajnokságban, mind a BL-ben. Utóbbi sorozatban a Manchester United ellen idegenben ért el gól nélküli döntetlent a csapat, és Rodríguez főleg ezen a találkozón játszott kiemelkedően, de persze hét végén, az RC Deportivo ellen sem lehetett rá panasz.
Michael Tarnat (német, Hannover '96): A veterán balhátvéd egykoron a Bayern Münchenben is kihagyhatatlan volt, és még manapság is képes kiemelkedő teljesítményre, amint azt a hét végén az 1. FC Kaiserslautern ellen meg is mutatta. Az elképesztő lövőerejéről híres focista kétszer is bevette a 'Lautern hálóját, megadva az alaphangot csapata 5-1-es diadalához.
Nigel de Jong (holland, Ajax Amsterdam): Az amszterdami együttes hazája bajnokságában ugyan bukdácsol, a múlt héten is kikapott, a BL-ben viszont ott van a legjobb 16 között, köszönhetően a Slavia Praha elleni győzelemnek. A csehek elleni mérkőzés hőse De Jong volt, aki csereként beállva kétszer is betalált, eldöntve ezzel a három pont sorsát.
Bastian Schweinsteiger (német, Bayern München): A bajorok képtelenek hibázni, a múlt héten is begyűjtötték a három pontot mindkét meccsükön, a BL-ben az SK Rapid Wien ellen könnyebben, a bajnokságban a Mainz ellen nehezebben. Schweinsteiger előbbi meccsen csak csere volt, de a szünet után két gólpasszt is adott, majd a Bundesligában már kezdő emberként adott gólt érő átadást Claudio Pizarrónak.
Dmitrij Loszkov (orosz, Lokomotiv Moszkva): Az orosz vasutascsapat számára a bajnokság kudarccal végződött, hiszen a gárda csak harmadik lett, azonban a jelek szerint az együttes az UEFA-kupában szeretne vigasztalódni. A dán Bröndby IF elleni csoportmeccsen a moszkvaiak sokáig kétgólos hátrányban voltak, de a mesterhármast vágó Loszkov vezérletével sikerült fordítaniuk.
Levan Kobiasvili (grúz, FC Schalke 04): A gelsenkircheniek futballistája élete mérkőzését játszotta a BL-ben a PSV Eindhoven ellen, hiszen pályafutása első mesterhármasát érte el, és érdemein az sem kisebbített, hogy kétszer büntetőből volt eredményes. A pálya bal oldalán bármilyen poszton játszani képes labdarúgó a hét végén, a Werder Bremen elleni bajnokin is jól focizott, a győztes gólt az ő lövése előzte meg.
Andrij Sevcsenko (ukrán, AC Milan): A Bajnokok Ligája történetében eddig mindössze négy olyan focista volt, aki mesternégyesre volt képes, de a rossonerók sztárja a múlt héten feliratkozott erre a listára. A Fenerbahce ellen minden bejött neki, és tulajdonképpen egymaga verte meg a törököket - a hét végi bajnokin viszont tudott betalálni, bár ott sem játszott rosszul.
Adriano (brazil, FC Internazionale): A másik milánói együttes brazil csatárának az utóbbi hetekben nem ment a játék, és a hét végi, Messina elleni bajnokin sem villogott, de a Bajnokok Ligájában az Artmedia Petrzalka ellen régi önmagát idézte. A szlovákoknak Adriano mesterhármast rúgott, és az Inter ennek köszönhetően máris továbbjutott csoportjából.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!