A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Dortmund esélyt sem adott a Bayernnek

- Dortmund's Italian striker Circo Immobile (R), Dortmund's Polish defender Lukasz Piszczek (L) celebrate after Dortmund's Gabonese striker Pierre-Emerick Aubameyang, who put on a Spiderman mark, scored the 2-0 goal during the German Supercup football mat
Dortmund's Italian striker Circo Immobile (R), Dortmund's Polish defender Lukasz Piszczek (L) celebrate after Dortmund's Gabonese striker Pierre-Emerick Aubameyang, who put on a Spiderman mark, scored the 2-0 goal during the German Supercup football match Borussia Dortmund vs Bayern Munich in the German city of Dortmund on August 13, 2014. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
Vágólapra másolva!
Ötödször nyert német szuperkupát a Borussia Dortmund, miután sima 2-0-ra legyőzte a kissé tartalékos Bayern Münchent. A különbség nagyobb is lehetett volna, a gólokat az örmény Henrik Mkhitaryan és a gaboni Pierre Aubameyang szerezte.

Német szuperkupa-döntő:
Dortmund-Bayern München 2-0 (1-0)
gól: Mkhitaryan (23.), Aubameyang (62.)

Hazai pályán, a Signal-Iduna Parkban fogadta a Dortmund a Bayern Münchent a német szuperkupa-döntőben. A nyolcvanezres közönség mellett a bajorok nem túl acélos középpályás sora is a BVB mellett szólt: a Juan Barnat, Gianluca Gaudino, Sebastian Rode, Pierre Höjbjerg négyesnél tud jobbat is a Bayern.

Bár a meccset lelkesebben kezdték a vendégek, a Dortmund fokozatosan fölénybe került, bár az első félidőben ez csak egy gólban nyilvánult meg, Henrik Mkhitaryan vágott be könyörtelenül egy kipattanót.

Fordulás után Pierre Aubameyang növelte az előnyt, egy percre rá le is cserélte Jürgen Klopp mester.

A Bayernben Lewandowskinak akadtak helyzetei - ez volt az első tétmeccse, mióta eligazolt a Dortmundtól. Josep Guardiola tartalékos csapatának nem sok esélye volt ezen a meccsen, melynek hajrája csak a végig ambiciózus Dortmundnak köszönhetően nem fulladt unalomba.

A BVB az ötödik szuperkupáját nyerte - három nappal azután, hogy 4-0-ra kikapott a Liverpooltól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!