A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Több hónapos ünnepségsorozattal emlékeznek arra az 1979. október 20-i napra, mely napjaink labdarúgásának egyik legmeghatározóbb futballidentitását hozta létre. Többek között Lionel Messi, Xavi Hernández, Andrés Iniesta, vagy Ansu Fati is a La Masiából vált az FC Barcelona ikonjává.

1901-ben Lluis d'Ossó, az FC Barcelona akkori igazgatótanácsának titkára - egyben a klub támadója – volt az, aki létrehozta a második, harmadik és negyedik csapatát a katalán egyesületnek. Ossó ezzel játéklehetőséget kívánt teremteni a fiatal tehetségeknek. Ez volt az első törekvés arra, hogy a Barcelonát valaki kiemelje a többi klub közül.

A következő lépés az identitás megalapozására 1979. október 20-án a La Masia megalapítása volt. Innentől fogva a klub utánpótlásműhelye immáron akadémiai szinten működött. Az első tanulók Romá Albarrán, Betriu, Pep Boada, Óscar Lausín, José Fernández, Guillermo Amor, Esteve Castaner, Manuel Bautista, César Redondo, Manolo Munoz és Ricardo Arnal voltak.

40 éves a La Masia Forrás: fcbarcelona.com

Közülük Amor vitte a legtöbbre, aki a felnőtt csapatban 311 alkalommal léphetett pályára a spanyol bajnokságban. A Barcelonánál dolgozik napjainkban is Pep Boada, aki a klub vezető játékosmegfigyelője. A katalán klub a 40 éves évforduló alkalmából meghívta az „elsőket" egy találkozóra, ezzel is őrizve a Barcelona hagyományait.

Kezdetben a La Masia csak egy férfi labdarúgó-akadémia volt. Napjainkban már kézilabda-, kosárlabda-, futsal-, valamint női labdarúgó-szakosztály is működik a katalán fővárosban.

A La Masia ünnepségsorozata november 7-én folytatódik, amikor Josep Maria Bartomeu elnök, valamint Sergi Roberto, a felnőtt csapat jelenlegi játékosa jelenlétében bemutatják az akadémia történetét feldolgozó kisfilmet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!