A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rengeteg pénzt veszített a Bundesliga a koronavírus-járvány miatt

fbl Horizontal
Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski (L) and Dortmund's Norwegian forward Erling Braut Haaland gesture during the German first division Bundesliga football match between FC Bayern Munich and BVB Borussia Dortmund in Munich, southern Germany, on March 6, 2021. (Photo by ANDREAS GEBERT / POOL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó Bundesliga 217 millió euróval kisebb forgalmat regisztrált a koronavírus-járvánnyal sújtott előző idényben.

A Német Labdarúgó Liga (DFL) a kedden nyilvánosságra hozott gazdasági jelentésében közölte, hogy a 18 élvonalbeli klub összbevétele 3,8 milliárd euróra esett, ennek oka elsősorban az, hogy a szezon utolsó harmadában a pandémia miatt jelentősen kevesebb volt az egyesületek bevétele.

A DFL hozzátette, ezt megelőzően sorozatban 15 éven keresztül folyamatosan nőtt a forgalom, ez a széria most elsősorban a zárt kapus mérkőzések miatt elmaradó jegyértékesítésből származó összegek hiánya miatt szakadt meg.

A veszteségek ellenére, sem a Bayern Münchent, sem a Borussia Dortmundot nem fenyegeti a csőd veszélye Forrás: AFP/Andreas Gebert

A belépők eladásából származó bevétel 363,5 millió euróval csökkent, ami egyharmadnyi visszaesést jelent. A mostani idénnyel kapcsolatban a DFL még nagyobb bevételkieséssel számol, különösen úgy, hogy az átigazolási piacon is jelentős elmaradások tapasztalhatók.

Chirstian Seifert, a DFL vezérigazgatója azt mondta, a pandémia az élet összes területét érintette, ez alól pedig a német futball sem kivétel. Hozzátette, a Bundesliga-klubok az elmúlt 20 évben felépített gazdasági alapokra támaszkodhatnak, de elővigyázatos és proaktív pénzügyi magatartásra van szükségük a továbbiakban is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!