A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szerdán este a labdarúgó Bajnokok Ligája E csoportjának 6. fordulójában a már biztos csoportelső Bayern München az FC Barcelona csapatát fogadja. A találkozónak csak a második helyen álló katalánok számára van tétje, de Julian Nagelsmann, a németek edzője mindenkit megnyugtatott afelől, hogy csapata nem fog tartalékolni.

A Barcelona ugyan a csoport második helyéről várja az összecsapást, a másik mérkőzésen a csoport harmadik helyén álló Benfica fogadja a már biztos kieső Dinamo Kijevet. Ha a papírformát nézzük, a Benfica meg fogja nyerni a meccsét, a Barcelona pedig ki fog kapni Münchenben, ezt pedig azt jelentené, hogy a katalán csapat a 2000/2001-es szezon után esne ki ismét a csoportkörben.

A Barcelona pocsék formáját elnézve a katalán csapat szurkolói csak abban reménykedhetnek, hogy a bajorok esetleg félvállról veszik majd a meccset, azonban a Bayern München edzője, Julian Nagelsmann elmondta, hogy erről szó sem lehet és üzent a Benfica-szurkolóknak is.

„Üdvözletemet küldöm Lisszabonba, ne aggódjanak!"

– kezdte a Bayern München edzője, aki ezt követően hangsúlyozta, hogy a már biztos továbbjutás ellenére is komolyan veszik a meccset.

Julian Nagelsmann minden bizonnyal kezdőbe állítja Robert Lewandowskit Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / SvenSimon/Frank Hoermann/Sven Simon

"Boldogok vagyunk, hogy úgy megyünk bele ebbe a mérkőzésbe, hogy már bebiztosítottuk az első helyet. Ettől függetlenül ez még mindig egy fontos mérkőzés.

A Barcelona még mindig világklasszis játékosokkal rendelkezik. Nyomás alatt vannak, nyerniük kell, és mindent meg fognak tenni ennek érdekében. Továbbra is úgy látom őket, mint a bajnoki cím várományosait" - nyilatkozta Julian Nagelsmann, aki elmondta azt is, hogy Leon Goretzka, Serge Gnabry, Joshua Kimmich valamint Marcel Sabitzer sem lesz bevethető, de őket leszámítva a legerősebb csapat fog pályára lépni a Barcelona ellen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!