Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő a története Pászka Lórándnak, aki pályafutása második NB I-es meccsén a kezdőcsapatban találta magát egy Újpest elleni derbin, és ha már ott volt, a mezőny legjobbjaként bajnoki címhez segítette a csapatát. A 26 éves játékos a Blikknek elmondta, hogy Sigér Dávid példája lebeg a szeme előtt, aki szintén 26 évesen mutatkozott be az NB I-ben, nem sokkal később pedig alapember lett a Fradiban és a válogatottba is bekerült.

Pászka Lóránd a Blikknek elmondta, hogy a szülei 750 kilométert utaztak Kézdiszentkeresztről, hogy megnézhessék őt az Újpest elleni derbin.

"Már a múlt hét szerdán megérkeztek, így a győri Magyar Kupa-elődöntőbeli szereplésemet is láthatták.

– árulta el a Blikknek Pászka Lóránd, akinek már 14 évesen el kellett hagynia otthonát, akkor került ugyanis a gyulai Grosics Akadémiára.

Pászka Lóránd remekül játszott az Újpest ellen, gyönyörű gólpasszt adott Fotó: Csudai Sándor - Origo

Pászkának nem volt egyszerű, ugyanis kollégiumban élt, és csak kéthavonta tudott hazalátogatni, két évig pedig kizárólag barátságos meccseken játszhatott egy UEFA-szabály miatt. 17 évesen aztán bemutatkozhatott a Szeged NB III-as csapatában, egy rövid gyulai kitérő után pedig már a Szeged NB II-es gárdájába tért vissza. Ezt követően igazolt a Fradi fiókcsapatához, a Soroksárhoz.

"Sigér Dávid is – hozzám hasonlóan – 26 évesen mutatkozott be az NB I-ben, és tudjuk, hogy válogatott futballista lett belőle a zöld-fehéreknél.

Én is álmodozom arról, hogy kövessem a példáját, de ilyen messzire még nem kalandozom.

Sigér Dávid a Fradi-szurkolók egyik legnagyobb kedvence Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egyelőre ott tartok, hogy megkaptam a lehetőséget, és szerettem volna bizonyítani, hogy bármikor lehet rám számítani. Úgy érzem, hogy az Újpest ellen ez sikerült, de semmilyen garancia nincs arra, hogy bennragadok a csapatban, hiszen a keret tele van válogatott játékosokkal.

- mondta Pászka Lóránd, aki már most remek példával jár az erdélyi fiatalok előtt.

Lipcsei Péter, az NB II-es Soroksár vezetőedzője szerint Pászkára szép jövő várhat a Fradiban. A Fradi legendája a Blikknek elmondta, hogy a balhátvédet még Pintér Attila ajánlotta be neki, majd a próbajáték után azonnal meggyőzte a teljesítményével.

aztán a télen leültünk tárgyalni a sportigazgató Hajnal Tamással és az ügyvezető alelnök Nyíri Zoltánnal, akiknek azt mondtam, hogy Lóránd megérett a Fradira" - mondta Lipcsei Péter, aki szerint Eldar Civic még Pászka előtt van a rangsorban, de ha az erdélyi srác ugyanilyen kemény dolgozik továbbra is, erőssége lehet a Fradinak.

Mindent egy helyen az Eb-ről