23 éves rekordot döntött meg a Manchester United focistája

775864575 Horizontal
Manchester United's Scottish midfielder Scott McTominay (C) celebrates after scoring their late goal during the UEFA Europa League Group E football match between Manchester United and Omonoia Nicosia, at Old Trafford stadium, in Manchester, north-west England, on October 13, 2022. - Man Utd won the game 1-0. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A Manchester United csütörtök este Scott McTominay 93. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte Lang Ádám csapatát, a ciprusi Omonia Nicosiát az Európa-ligában. Találatával a skót középpályás egy 23 éves rekordot adott át a múltnak.

A 25 éves skót válogatott középpályás a 81. percben csereként állt be a brazil Casemiro helyére, majd a 93. percben megszerezte a győztes gólt.

McTominay egy 23 éve tartó rekordot döntött meg, ugyanis csereként beállva lőtt győztes gólt a hosszabbításban egy nemzetközi kupameccsen a United színeiben.

Hasonlóra az 1999-es BL-döntőben volt legutóbb példa, akkor Ole Gunnar Solskjaer - aki az MU, így McTominay edzője is volt nemrégiben - szállt be a padról, majd a Bayern München elleni finálét az ő találata döntötte el a ráadásban.

A skót futballistának ez volt az első gólja a 2022/2023-as idényben, mondhatni a lehető legjobbkor lőtte.

A Manchester United az Európa-liga E csoportjában 9 pontjával a második helyen áll, matematikailag még nem biztosította be továbbjutását az egyenes kieséses szakaszba.

Mindent egy helyen az Eb-ről