Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A magyarok első Európa-bajnoki ellenfele, a svájci labdarúgó-válogatott döntetlent játszott szombaton az utolsó felkészülési mérkőzésén a kontinensviadal előtt, míg Portugália odahaza kapott ki Horvátországtól.

Portugália hazai pályán 2-1-re kikapott a világbajnoki bronzérmes Horvátországtól, amely története során először nyert a 2016-os Európa-bajnok ellen. A portugáloknál az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo végig a kispadon ült – 2008 óta először, összességében pedig harmadszor fordult elő vele, hogy a válogatottja meccsén a keretben volt, de nem kapott lehetőséget. A vendégek első gólját büntetőből a 38 éves Luka Modric szerezte, aki napra pontosan 16 évvel ezelőtt játszotta első Európa-bajnoki meccsét hazája válogatottjában – akkor Ausztria ellen ugyancsak 11-esből volt eredményes.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo végig a kispadon ült a Portugália-Horvátország meccsen
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A svájci válogatott saját közönsége előtt hamar hátrányba került a szintén Európa-bajnoki résztvevő Ausztriával szemben, majd 

a magyarok jövő szombati Eb-ellenfele Silvan Widmer góljával a 25. percben egyenlített St. Gallenben. 

A magyarok selejtezőcsoportjából másodikként kijutott szerbek győzelemmel hangoltak a kontinenstornára, ugyanis háromgólos diadalt arattak Stockholmban. A szlovén válogatott döntetlent játszott a vendég bolgár csapattal az Európa-bajnokság előtti főpróbáján, így hatos veretlenségi sorozattal vág majd neki a kontinensviadalnak, amelyen sorrendben Dánia, Szerbia és Anglia lesz az ellenfele a csoportkörben – írta az MTI.

A dánok megőrizték több mint két évtizedes veretlenségüket a norvégokkal szemben, miután hazai környezetben 3-1-re diadalmaskodtak.

A belga válogatott Luxemburg felett diadalmaskodott 3-0-ra, ezzel az olasz Domenico Tedesco irányításával továbbra is veretlen, és egy 14-es sorozattal érkezik majd a pénteken kezdődő németországi Európa-bajnokságra. A belgáknál duplázó 

Romelu Lukaku már 85 gólnál jár a nemzeti csapatban, ezzel Puskás Ferencet, az Aranycsapat legendás kapitányát megelőzve fellépett holtversenyben a hatodik helyre a "világranglistán". 

Az európai játékosok között csak az éllovas Cristiano Ronaldo előzi meg (128).

Felkészülési mérkőzések, eredmények:

Magyarország-Izrael 3-0 (3-0)
Svájc-Ausztria 1-1 (1-1)
Svédország-Szerbia 0-3 (0-1)
Szlovénia-Bulgária 1-1 (1-1)
Portugália-Horvátország 1-2 (0-1)
Dánia-Norvégia 3-1 (2-0)
Belgium-Luxemburg 3-0 (1-0)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről