Élő közvetítés
Németország
ÉLŐ
Dánia
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában Törökország 2-1-re legyőzte Csehországot, így utóbbi nem jutott be a nyolcaddöntőbe. A mérkőzés botrányos tömegjelenettel ért véget, az erdélyi magyar bíró, Kovács István Eb-rekordot jelentő 18 lapot oszott ki a meccsen.

A cseheknek nyerniük kellett volna a továbbjutáshoz, ám a 20. percben nagy bajba kerültek, mert Antonin Barakot második sárga lappal kiállította a játékvezető. A törökök Hakan Calhanoglu góljával szereztek vezetést a második félidőben, de a cseh válogatott Tomas Soucek találatával 10 emberrel kiegyenlített. A 94. percben aztán Cenk Tosun gólja végleg lezárta a mérkőzést, amely Csehország kiesését jelentette.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group F Czech Republic v Turkey
Botrányos jelenetekkel ért véget a cseh-török meccs
Fotó: AFP

Tömegverekedés és káosz a cseh-török meccsen

A lefújást követően elszabadultak az indulatok, a pályán a játékosok és a stábtagok egymásnak estek, a nagykárolyi Kovács István a csereként beállt Tomas Choryt is kiállította, 

az egész meccset tekintve pedig összesen 18 lapot mutatott fel. Ez Eb-rekord, korábban még ennyi sárga és piros lapot egyetlen bíró sem adott egy Európa-bajnoki találkozón.

A hatalmas káoszt csak fokozta, hogy egy szurkolónak is sikerült bejutnia a pályára, akit végül gyorsan letepertek a biztonságiak.

Euro 2024: Czech Republic - Turkey
Egy török szurkolóval is meggyűlt a bajuk a biztonságiaknak
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by Sina Schuldt / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A magyar válogatott szempontjából ez az eredmény kedvező volt, mert nem nyertek a csehek, ám a borzalmasan játszó és a georgiaiak ellen 2-0-s vereséget szenvedő portugálok miatt Marco Rossi együttese számára véget ért az Eb.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről