Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
Óriási felháborodást váltott ki a környezetvédőkből a török válogatott, miután a csapat repülővel utazott el az utolsó, csehek elleni csoportmeccsére, Hamburgba.

A németországi Európa-bajnokság úgy volt meghirdetve a szervezők által, hogy ez lesz a legfenntarthatóbb Eb a sorban, ezért is eshetett rosszul a szervezőknek, hogy a törökök az utolsó csoportmeccsükre repülővel érkeztek.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group F Czech Republic v Turkey
A török válogatott végül továbbjutást ünnepelhetett Hamburgban
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

A török csapat úgy döntött, hogy Hannoverben repülőre szállnak a játékosok és a stábtagok, ami csak azért érdekes, mert Hannover és Hamburg mindössze 150-160 kilométerre van egymástól közúton, igaz, légvonalban ez csak 130 kilométer, ami nagyjából egy 40 perces repülőutat jelent.

René Schwartz azon dolgozik, hogy Hamburg körzetében és Schleswig-Holstein tartományban csökkentség a légi forgalmat, ő pedig teljesen elfogadhatatlannak nevezte a történteket.

„A nemzetnek felelősséget kell vállalnia a torna alatt. Az nem lehet, hogy a városok hatalmas részt kell, hogy vállaljanak a fenntarthatóságból, miközben a válogatottak ilyen rövid távolságra is repülőre szállhatnak” - mondta Schwartz, aki szerint a repülőút karbonlábnyoma 10-20-szorosa a vonatéhoz képest, de természetesen az autóbuszénál is jóval nagyobb.
 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről