Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szombaton Svájc ellen kezdi meg a szereplését a németországi Európa-bajnokságon. A mérkőzés előtt a svájci Blick nevű lap is foglalkozott a mieinkkel, és egészen döbbenetes cikket írtak a magyar szurkolókról.

A magyar válogatott szombaton 15 órától, Kölnben, Svájc ellen kezdi meg a 2024-es foci-Eb-t, majd jövő szerdán a német válogatott ellen, illetve jövő vasárnap Skóciával szemben is Stuttgart városában csap össze. A szombati összecsapás előtt a svájci sajtó egészen elképesztő gyűlölettel arról ír, hogy a magyar szurkolói csoport, Carpathian Brigade ultráitól tartani kell, mivel egész Európában rettegnek tőlük. A Blick szélsőségesnek, sőt egyenesen náciknak nevezte azokat a magyar drukkereket, akik szervezett formában utaztak el a németországi kontinenstornára.

magyar szurkolók
Több ezer magyar szurkoló fogja buzdítani Marco Rossi csapatát Németországban is
Fotó: AFP

A svájci lap a cikkben rasszista zavargásoktól tartva arra szólította fel a helyi hatóságot, hogy kiemelten figyeljen a magyar szurkolókra az Eb alatt - miközben az agresszivitásukról híres angolokról, szerbekről, vagy épp törökökről egy szót sem ejtenek. Pedig a 2016-os franciaországi Eb-n emlékezetes botrány tört ki, amikor az angol szurkolók gyakorlatilag csatateret csináltak Marseille-ből, miután orosz drukkerekkel randalíroztak, majd összecsaptak a Vélodrome-ban is.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről