Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
A magyarokkal azonos csoportban szereplő német válogatott kiütéses győzelemmel kezdte a hazai rendezésű Európa-bajnokságot. A skótok elleni nyitómeccs után Toni Kroos a magyar válogatottat méltatta, míg Kai Havertz elárulta a receptet, mivel készül a folytatásra.

A péntek esti nyitómeccsen erődemonstrációt tartott a házigazda német válogatott, ugyanis 5-1-es győzelmet aratott a Skócia ellen. A meccs után Kai Havertz, a németek támadója 

"Nyerni akartunk, megcsináltuk, és egész jó futballt mutattunk be. Lehet okunk az örömre, de ez nyilvánvalóan még csak az első lépés volt. Két nagyon fontos meccs következik a csoportban, és azokat is meg akarjuk nyerni" – értékelt a müncheni Allianz Arena vegyes zónájában a tizenegyesből gólt szerző Kai Havertz.

Germany v Scotland: Group A - UEFA EURO 2024
Havertz is betalált, a németek kiütéssel kezdték az Eb-t
Fotó: NurPhoto via AFP

A németek az Eb A csoportjában legközelebb, az az jövő szerdán Marco Rossi csapatával találkoznak, amely szombaton Svájc ellen mutatkozik be a tornán. 

"Ezzel az eredménnyel üzentünk. Mindenki láthatta, milyen minőség van a csapatunkban. Megmutattuk milyen sok jó játékosunk van. De jön a folytatás, kemény ellenfelekkel" – folytatta Havertz. Utóbbi mondatával Havertz a magyar válogatottra is utalhatott, amelyet a németek a legutóbbi három alkalommal nem tudtak legyőzni – írja a Magyar Nemzet.

Egy ilyen tornán egyre nehezebb feladatok következnek, és ezzel tartani kell a lépést. Hinni kell, dolgozni és jót aludni”

 – mondta az Arsenal támadója, aki sok szerencsét kívánt a folytatásra a skótoknak.

Euro2024: Germany - Scotland
Toni Kroos a skótnál jobb csapatnak tartja a magyart
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Real Madriddal néhány hete pályafutása hatodik BL-győzelmét arató Toni Kroos elismerte, hogy nem volt azonos súlycsoportban a két együttes, s mindezt úgy fogalmazta meg, hogy közben a magyar válogatottat is megdicsérte. 

Megpróbáltunk oldottan játszani, és meg is tudtuk valósítani, amit elterveztünk. Mindig van egy terv, ami nem működik mindig száz százalékosan, de azt hiszem ma bejött. 

Az ellenfelünk nem futballozott topformában, de nagy győzelmet arattunk. A következő ellenfelünk egy osztállyal jobb, mint a skótok

 – fogalmazott az Eb után visszavonuló Toni Kroos.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről