Vágólapra másolva!
A magyar válogatott, de immár amerikai állampolgársággal is rendelkező, Sallói Dániellel felálló Sporting Kansas City 3-2-re győzte le hazai pályán a Dallas együttesét az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján. A magyar focista kapufáig jutott a meccsen, amelyen ezúttal nem a gólok jelentették a legnagyobb szenzációt.

Ami a találkozót illeti, a Sporting Kansas már a 23. percben kétgólos előnyben volt, de Melia öngóljával még az első félidőben szépített a Dallas. 

Sporting, Dallas
Nagy volt a feszültség a Sporting Kansas és a Dallas meccsén
Fotó: X

Botrányba fulladt Sallói Dánielék meccse

A második félidőben egyenlíteni is tudtak a vendégek, de Rodriguez 82. percben szerzett góljával végül megnyerte a meccset a hazai együttes.

A bokasérüléséből nemrég felépülő Sallói Dániel - először volt a kezdőcsapat tagja a sérülése óta - az 58. percben kapufáig jutott, gólt azonban nem tudott szerezni. A Sportingnak nagyon kellett ez a siker, mindössze ötödször gyűjtötte be a szezonban a három pontot magyar támadó csapata.

Ám hiába volt Sallói-kapufa, na meg öt gól, mégsem ezek miatt marad elsősorban emlékezetes a meccs. 

A Dallas játékosa, Paul Arriola ugyanis szándékosan fejbe dobta a labdával a kanadai Zohran Bassongot, aki ugrálva próbálta megakadályozni a gyors bedobást a 94. percben. Ezt követően a Sporting játékosa fellökte Arriolát, aki elterült a földön, majd hatalmas lökdösődés vette kezdetét, amelyből senki nem akart kimaradni.

A játékvezető végül mindkét játékosnak kiosztott egy-egy sárga lapot, ám 

mivel a fejbe dobott Bassong tíz perccel korábban már kapott egyet, így a kiállítás sorsára jutott.

 Ám hiába fejezte be tíz emberrel a meccset a kansasi csapat, a fontos győzelem összejött.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!