A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A Premier League 1. fordulójának szombati nyitó mérkőzésén a Szoboszlai Dominikkel a kezdőben felálló Liverpool az újonc Ipswich Town vendégeként lépett pályára. Az első félidőben még döcögött az új edző, Arne Slot gépezete, a második játékrészben azonban már kijött a két csapat közötti óriási különbség, amihez kellett a feljavuló Szoboszlai játéka és a 66. percben nagyszerű gólpassza is.

Az Ipswich Town 2002, azaz 22 év után tért vissza a Premier League-be, és közel 30 ezer férőhelyesre bővített stadionjában, a Portman Roadon mindjárt a bajnokság egyik esélyesét, a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpoolt fogadhatta.

Ipswich Town, Szoboszlai
2002 után rendeztek ismét PL-meccset az Ipswich stadionjában
Fotó: AFP

Arne Slot idei első kezdőjében (ami a tétmérkőzéseket illeti) ott volt a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik is.

 A középpályás ezúttal némileg közelebb játszhatott a kapuhoz, mint Jürgen Klopp idején, most a két védekező középpályás, Gravenberch és Mac Allistar, valamint a Szalah, Luis Dias, Jota támadóhármas között kapott helyet.

Az első komolyabb helyzetre meglehetősen sokat, húsz percet kellett várni, és az Ipswich előtt adódott lehetőség, de Greaves fejesét biztosan fogta Alisson. A hazai csapat nagyon bátran játszott, de a játékosai rendre lemaradtak a liverpooliakról, így nem csoda, hogy a 24. percre már hárman kaptak sárga lapot a kékektől.

Nem mondhattuk, hogy jól játszott a Liverpool, 

akadoztak a támadások, Szoboszlai is ritkán kapott labdát, terület pedig egyáltalán nem nyílt előtte.

 A 31. percben Luis Dias léphetett ki egy indítással, de a bátran kimozduló Walton fel tudta szedni előle a labdát. Az első félidőt Tuanzabe léc fölé fejelt, illetve Alexander-Arnold lelátóra rúgott labdája zárta le.

Második félidő: Szoboszlai belelendül

Bekezdett a Liverpool, Mo Szalah már az első percben kapura lőtt 10 méterről, de a hazai védők tengerében elakadt a lövése, majd egy perccel később Szoboszlai gyönyörű, közel 40 méteres keresztpassza után Luis Diaz cselezte el magát a tizenhatosig, a labda azonban lecsúszott a lábáról, mire lövéshez jutott, így csak a lelátón állókat veszélyeztette.

Az 56. percben is Szoboszlai passzából indult egy veszélyes akció, melynek végén Jota játszotta meg a kaputól hat méterre álló Diazt, de a hazai kapus jó ütemben mozdult, ami elég volt ahhoz, hogy a kolumibiai csatár a kapu fölé emeljen. 

Az 59. percben előbb Szoboszlai, majd Szalah lövését blokkolták a hazai védők, végül pedig Jota fejelt centikkel a kapu mellé. 

Aki aztán egy perccel később már nem hibázott: Alexander-Arnold ugratta ki gyönyörű hosszú passzal Szalahot, az egyiptomi remekül adott középre, a portugál csatár pedig lábbal már nem hibázott (0-1). Ez volt a Pool első kaput eltaláló lövése a meccsen...

A Liverpool nem állt vissza, és a 66. percben Szoboszlai remek passzából Szalah is betalált (0-2). Az egyiptomi csatárnak ez volt a 9. gólja a PL nyitó fordulóiban, ami a legtöbb a sorozat történetében.

Mohamed Szalah, Liverpool
Mohamed Szalah Szoboszlai Dominik passzából talált be és döntötte el a meccset
Fotó: AFP

A 74. percben a hazaiknál pályára lépett a pénteken szerződtetett Sammie Szmodics is, aki az előző idényben a másodosztály gólkirály volt, és, akit a magyar válogatottal is hírbe hoztak (vagy ő hozta hírbe magát). Az utolsó negyedórában a Championshipben legeredményesebb Ipswich igyekezett megszerezni a szépítő gólt, de a nagyobb helyzetek továbbra is a Pool előtt adódtak, amelyik így magabiztos győzelemmel kezdte meg a 2023-24-es Premier League-idényt.

Eredmény, PL 1. forduló:
Ipswich Town - Liverpool 0-2 (0-0)
gól: Diogo Jota 60., Szalah 66.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!