Vágólapra másolva!
Mint ismert, a Ferencváros hazai pályán 1-0-ra legyőzte csütörtökön a Nice csapatát a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának harmadik fordulójában, így megszerezte az első pontjait. A találkozó után győztes gólban elévülhetetlen érdemeket szerző Fradi játékos, Ibrahim Cissé értékelt.

A jobban kezdő magyar bajnok negyedóra elteltével a kanadai Moise Lumpungu öngóljával szerzett vezetést, minimális előnyét pedig a lefújásig megtartotta a hajrában Pablo Rosario kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozó francia riválisával szemben.

Ferencvárosi TC - OGC Nice, Fradi, FTC, Ferencváros, Labdarúgó Európa-liga, alapszakasz, 3. forduló,  Groupama Aréna, Budapest, 2024.10.24.
Ibrahim Cissé volt a Fradi hőse
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Edzésen gyakorolta a Fradi a gól előtti szituációt

A Fradi egyik legjobbja volt a végig hatalmasat küzdő Ibrahim Cissé, a védő a mindent eldöntő találatban is elévülhetetlen érdemeket szerzett.

A találkozót követően a FradiMédiának nyilatkozott a védő:

"Nagy mérkőzést játszottunk. Fontos gólt szereztünk az első félidőben. Mindig próbálom kihasználni a helyzeteimet, most az első lehetőségem után gól született, és ezzel nagyon fontos három pontot szereztünk. Tökéletes eredmény ez számunkra. 

Az ilyen helyzeteket edzéseken is gyakoroljuk, hogy kell a védőket blokkolni. Emlékeztem erre, és szerencsére sikerült betalálnunk. Sokat dolgoztunk azért, hogy ilyen veszélyes lehetőségeket alakítsunk ki. Nagyon örülök, hogy nyertünk, de nem dőlünk hátra,

folytatjuk a munkát. Igyekszünk még több pontot gyűjteni az Európa-ligában és a következő nemzetközi meccsünkön is a győzelem lesz a cél" – fogalmazott a Fradi francia védője.

A Ferencváros a két hét múlva sorra kerülő negyedik körben az ukrán Dinamo Kijev vendége lesz Hamburgban.

Dübörög az EL!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!