Vágólapra másolva!
A francia másodosztályból érkezhet új hazai kihívója a Paris Saint-Germainnek, miután a világ leggazdagabb embere és a Red Bull csoport kéz a kézben készül felvásárolni a másodosztály listavezetőjét, a Paris FC-t. Az irgalmatlan mennyiségű pénz mellé így a szakmai munka is adott lesz.

Ha minden az eladó és a vevő tervei szerint, akkor lehet, hogy néhány éven belül véget ér a jó világ és az otthoni nyugalom a Paris Saint-Germain számára. A párizsi sztárcsapat a Qatar Sports Investments 2011-es színre lépése, és az irgalmatlan mennyiségű pénz megjelenése óta összesen tíz bajnoki címet nyert, amivel egy csapásra a legeredményesebb francia klub lett.

Olympique de Lyonnais v Paris Saint-Germain - French Cup Final, irgalmatlan
Több mint tíz éve ritkaság, hogy nem a PSG játékosai ünnepelhetnek bármilyen hazai sorozat végén
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Ibrahim Ezzat/NurPhoto

Most azonban megroppanni látszik az egyeduralom, ugyanis egy félelmetes kihívó van születőben. És nem a régi nagyok (Lyon, St-Etienne, Monaco stb.) közül, hanem a francia másodosztályból, a Ligue 2-ből leselkedik veszély.

Irgalmatlan mennyiségű pénz

A L'Equipe híre alapján több nagy sportoldal is azt írja, hogy a másodosztályban listavezető Paris FC-t hosszú évek után eladná a többségi tulajdonos, Pierre Ferracci. Az új vevők egyike pedig a Red Bull lenne, amely nyilván betagozná világszerte "futtatott" csapatai közé a Paris FC-t, igazán félni azonban a másik jelölttől kell: az ugyanis nem más, mint a Forbes listájának élén a világ leggazdagabb embereként trónoló Antoine Arnault, illetve az irányítása alatt 75 luxusmárkát összefogó Louis Vuitton Moët Hennessey (LVMH) óriás vállalat.

OLYMPIC GAMES - PARIS 2024 - OPENING CEREMONY - 20240726, irgalmatlan
Az irgalmatlan mennyiségű pénz birtokosa, Antoine Arnault és egykori orosz szupermodell felesége, Natalja Vogyanova az párizsi olimpia egyik eseményén
Fotó: KMSP via AFP

A Red Bull - immár Jürgen Kloppal a fedélzeten - adná a szakami részt, míg a Arnault a 233 milliárd dollárra becsült vagyonából biztosítaná a működést.

A tárgyalások jelenlegi állása szerint Arnault és az LVMH vinné a részvények 55 százalékát, míg a Red Bull 15 százalékben lenne a tulajdonos. A fennmaradó 30 százalék pedig 2027-ig maradna Ferracci kezében.

A Paris FC elsődleges célja, hogy az idény végén feljusson az élvonalba, majd 100-200 millió eurós költségvetéssel a PSG nyomába eredve megcélozza a Bajnokok Ligája szereplést. Így végre Párizs is feliratkozhat azon európai fővárosok közé, amelyeknek egynél több sztárcsapata van.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!