Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
Óriási szenzációt okozott, amikor tavaly nyáron kiderült, Lionel Messi az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miami csapatához igazol. Az MLS-klub társtulajdonosa, David Beckham most új részletet árult el arról, hogyan sikerült az argentin világklasszist Miamiba csábítania.

David Beckham nemrég a SmartLess podcastműsorában vendégeskedett, ahol többek között a divatról és a családjáról is beszélt, de a legérdekesebb történetet a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi átigazolásáról mesélte. Az egykori angol válogatott középpályásnak az Inter Miami megalapítása óta mindig is az volt az álma, hogy egy napon szerződtesse Messit.

"Már amikor bemutattam a prezentáción a klub logóját és színeit egy kreatív csapatnak, az utolsó oldalon Messi képe volt Inter Miami mezben" - árulta el a klubtulajdonos a podcastban, hozzá téve, hogy nem volt egyszerű leigazolni Messit, a folyamat pedig egyáltalán volt gyors - csaknem öt évbe telt.

lionel messi, david beckham
David Beckham belopódzott titokban Messi apjának hotelszobájába
Fotó: AFP

Beckham elárulta, hogy 2019-ben titokban Barcelonába utazott, hogy meggyőzze a klasszist. 

Repülőgépre szálltunk, és titokban Barcelonába repültünk Londonból. Belopóztunk egy szállodába, ahol találkoztunk Messi édesapjával és egyben ügynökével, Jorge Messivel, és elkezdtük a beszélgetést. Mondtam neki, hogy szeretnénk, ha a fia egy nap a mi csapatunkban játszana. Tudjuk, hogy most még ez nem lehetséges, de egy nap szeretnénk, ha Leo Miamiban focizna. Még mindig hihetetlen, hogy nálunk játszik minden idők talán legjobb és legsikeresebb sportolója"

– mesélte az egykori angol sztár.

Messi pályafutása legsikeresebb időszakát az FC Barcelonánál töltötte, ahol 13 éves kora játszott. Összesen 33 trófeát nyert a katalán óriás színeiben, köztük négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Messi 2021-ben igazolt Párizsba, a PSG-hez, ahol kétszer nyert francia bajnokságot.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről