Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki selejtezők során a magyar labdarúgó-válogatott hazai mérkőzéseinél csak Angliában és Franciaországban látogattak ki többen a stadionokba.

Az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány felmérése szerint ebben a stadion befogadóképessége is szerepet játszott, vagyis a Puskás Aréna esetében a 67 ezer fős korlát, de sok esetben technikai okokból ennél néhány ezer fővel kisebb a maximális nézőszám.

Magyarország - Koszovó, Puskás Aréna, szurkolók, magyar szurkolók, magyar fociválogatott
Tulajdonképpen a magyar válogatott minden meccsén megtelt a Puskás Aréna
Fotó: Polyák Attila - Origo

A stadionok nézőszámát tekintve az Eb-selejtezőkön Anglia végzett az élen, Gareth Southgate együttese három meccsét is a 90 ezer fő befogadására alkalmas Wembley Stadionban játszotta. Az angolok átlagnézőszáma így 76 696 lett, ami a legmagasabb valamennyi Eb-selejtezőn szerepelt válogatott közül. Franciaország találkozóit átlagosan 57 645 fő látta. 

A magyar válogatott adatai nem sokkal maradtak el ettől, ezek szerint 57 272 szurkoló volt átlagosan a Puskás Aréna lelátóin.

Magyarország után olyan nemzetek következnek, mint a lengyelek, olaszok (előbbi országban 40, míg utóbbiban 60 millióan laknak), valamint a skótok, az írek és a portugálok.

Olvassa el a 2019-ben írt cikkünket arról, hogy már akkor felmerült a BL-döntő budapesti megrendezésének gondolata.

A válogatott mellett növekvő nézettséggel büszkélkedhet az OTP Bank Liga is. Az NB I mérkőzéseit ugyanis 17 százalékkal többen követték a helyszínen a 2023/24-es szezonban, mint a megelőzőben. A 2022/23-as idényben átlagosan 3539-en, míg a 2023/24-esben 4188-an látogattak ki a meccsekre. Ez a szám a 2000/01-es szezon óta a legmagasabb érték, írja az  MTI.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről