Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Copa Américára készülő brazil labdarúgó-válogatott a 96. percben szerzett góllal legyőzte Mexikót a Texasban rendezett felkészülési mérkőzésen.

Az amerikai kontinenstornára, vagyis a Copa Américára készülő csapatok semleges helyszínen, a texasi College Stationben csaptak össze egymással, és úgy tűnt, nagyon sima eredménnyel fog zárulni a találkozó, ugyanis a brazilok Andreas Pereira révén már az ötödik percben vezetéshez jutottak, majd az Arsenal támadója, Gabriel Martinelli talált be a második félidő elején.

Football: International friendly: Brazil v Mexico endrick
A 17 éves Endrick nem tud leállni, megint gólt lőtt a brazil válogatottban
Fotó: AFP

Megint a brazilok csodatinije volt a hős

Mexikó azonban nem adta fel, és két késői gólnak köszönhetően visszajött a meccsbe. Előbb Julian Quinones szépített a 73. percben, majd a 92. percben egy szöget után a három perccel korábban beállt Guillermo Martínez Ayala fejesével egyenlítettek a mexikóiak. Ekkor úgy tűnt, nincs több csavar a meccsben, de aztán Endrick - aki a Copa América után a Real Madridnál folytatja a pályafutását - 96. percben ismét megszerezte a vezetést Brazíliának. A bal szélen Vinícius adott be mesterien, a 17 éves szupertehetség pedig a kapuba fejelt, ezzel megnyerve a meccset a dél-amerikai csapatnak.

A brazil labdarúgó-válogatott így továbbra is veretlen még az új szövetségi kapitány, Dorival Juniorrral, aki márciusban Anglia legyőzésével debütált, majd a csapata 3-3-as döntetlent játszott Spanyolországgal. Érdekesség, hogy Endrick mindkét meccsen betalált, vagyis zsinórban harmadik találkozóján tudott eredményes lenni a válogatottban.

Brazília jövő szerdán játssza utolsó felkészülési meccsét a Copa América előtt, akkor majd Egyesült Államokkal csap össze Orlandóban.

Az Egyesült Államok vendégeként fölényes sikert arató Kolumbia folytatta remek sorozatát, ugyanis legutóbb több mint két évvel ezelőtt, 2022 februárjában kapott ki.

Eredmények:
Egyesült Államok-Kolumbia 1-5 (0-2)
Mexikó-Brazília 2-3 (0-1)

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről