Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Péntek este a házigazda német válogatott skótok elleni 5-1-es győzelmével hivatalosan is elrajtolt a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokság. A Nationalelf iránt óriási volt az érdeklődés, a szurkolói zónákat a kivetítők elé tóduló tömegek miatt már fél órával a meccs kezdése előtt bezárták. A fanzone hangulatát így nem tapasztalhattuk meg, helyette viszont belebotlottunk a magyarokba, akik megnyerték a hangversenyt.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

Miután Szabó Tamás kollégámmal meghallgattuk Bolla Bendegúz, Nego Loïc és Marco Rossi sajtótájékoztatóját, úgy döntöttünk, hogy a nyakunkba vesszük a várost, a Németország-Skócia nyitómeccset pedig megnézzük valamelyik szurkolói zónában. 

Egy kisfiú a szemétszállítókkal focizott a sétálóutcábban
Fotó: Göbölyös András - Origo

A RheinEnergieStadiont elhagyva felszálltunk az 1-es villamosra, amelyen olyan bulihangulat uralkodott, mint Budapesten a körúton, amikor az ember éjszaka felszáll a 4-6-os villamosra.

Szűk húsz perc alatt ott is voltunk a kölni Heumarkt szurkolói zónában, azonban 20.20-kor már nagy betűkkel ki volt írva, hogy "Full" ház van. Ekkor úgy döntöttünk, keresünk egy sörözőt, ahol nyugodtan meg tudjuk nézni a találkozót, de természetesen nem találtunk olyan helyet, ahová befértünk volna.

Szabad helyet ugyan nem találtunk, azonban a szurkolói zóna mellett volt egy hangulatos sétálóutca, rengeteg kocsmával. Ezeket a vendéglátóipari egységeket nagyrészt magyarok töltötték meg, akik folyamatosan énekeltek, a mellettük elhaladó járókelők pedig úgy néztek rájuk, mintha sosem tapasztaltak volna még hasonló örömünnepet.

A magyar szurkolók ellepték Köln városát
Fotó: Szabó Tamás - Metropol

Néhány percig hallgattuk a magyar fanatikusokat, majd tovább indultunk, de akármerre is mentünk, mindenhol belebotlottunk a mieinkbe, akik büszkén feszítettek a meggypiros mezben. Ami biztos, hogy a németek kiütéses győzelme ellenére a magyarok nyerték a pénteki hangversenyt, bízzunk benne, hogy a pályán is hasonló eredmény születik majd. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről