Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Michal Sadilek, a cseh labdarúgó-válogatott középpályása kihagyja a jövő héten kezdődő németországi Európa-bajnokságot, miután kerékpározás közben elesett és megsérült a lába.

A holland Twente középpályása szombaton kilencven percet játszott a cseh válogatottban, amely felkészülési mérkőzésen 7-1-re megverte a máltai csapatot. 

A 25 éves középpályás öt meccsen lépett pályára az Eb-selejtező sorozatban, kulcsembernek számít Ivan Hašek együttesében, de az Európa-bajnokságon nem léphet pályára, ugyanis biciklis balesetet szenvedett. 

Azok, akik a Málta elleni felkészülési mérkőzésen több mint egy félidőt játszottak, azoknak egyéni programjuk volt szombaton. Michal Sadílek sajnos elesett biciklizés közben, és lábszárán megsérült"

 – mondta az eset után Petr Šedivý, a cseh válogatott sajtószóvivője.

Michal Sadilek alaember a cseh válogatottban
Fotó: Michal Cizek/AFP

„Nagy veszteség ez számunkra, mert Michal a tapasztalt játékosok közé tartozik. 

A Málta elleni meccsen is ő volt a csapatkapitányunk. Az egész csapat nevében mielőbbi felépülést kívánok neki. Hamarosan eldöntjük, hogy behívunk-e mást a helyére”

 – mondta Ivan Hašek, a cseh válogatott szövetségi kapitánya. 

A cseh válogatott legközelebb június 10-én játszik felkészülési mérkőzést Észak-Macedóniával, majd június 18-án kezdik meg a kontinensviadalt Portugália ellen, majd négy nappal később Grúziával mérkőzik meg, végül június 22-én zárja a csoportkört Törökország ellen.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről