Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-re győzött pénteken a görög csapat ellen. A görögök gólját Manuel Neuer hatalmas hibája előzte meg, a meccs után pedig tüntetni kezdtek a kapus ellen a német szurkolók.

A Mönchengladbachban rendezett összecsapáson a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, sok időt töltöttek ellenfelük kapujának előterében, de a görögök ellentámadásai veszélyesek voltak. A vezetést úgy szerezték meg a 34. percben, hogy német labdavesztés után egy nem túl erős lövés ment kapura, Manuel Neuer nem tudta megfogni a labdát, a kipattanóra pedig Jorgosz Maszurasz érkezett. A németek ekkor még csak lesgólig jutottak, de az 55. percben Kai Havertz fordulásból elért találata már szabályos volt. A mérkőzést Pascal Gross döntötte el egy távoli bombával a 89. percben, de a német válogatott szurkolói így is aggódni kezdtek a hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt.

Manuel Neuer, német válogatott
Manuel Neuer nagyot hibázott a görögök ellen, a német szurkolók többsége már leváltaná
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Nagelsmann kiállt Manuel Neuer mellett, a német válogatott szurkolói kevésbé

A talákozó után Julian Nagelsmann, a német fociválogatott szövetségi kapitánya kiállt a Bayern München világbajnok kapusa mellett, és kijelentette, hogy a 38 éves Neuer a Nationalelf első számú kapusa. 

Manuel az első számú kapusunk. Nem akarok erről vitát indítani, még akkor sem, ha ezt nagyon sokan szeretnék. 

Tökéletesen megbízom benne, ráadásul volt három olyan világklasszis védése is, amire nem sokan lettek volna képesek" – nyilatkozta Nagelsmann.

A közösségi médiában azonban Neuer rengeteg kritikát kapott, a szurkolók többsége megkérdőjelezi Nagelsmann kitartását mellette, és úgy gondolja, hogy már lejárt a Bayern-kapus ideje. Néhányan azt írták, hogy élete egyik legrosszabb formájában van, és meg is csappant az önbizalma. Egyes drukkerek rettegnek, amikor ő van a német kapuban és az ellenfél vezet támadást. Abban pedig általános az egyetértés, hogy Nagelsmann-nak Marc-André ter Stegent kellene védetnie: a Bild szavazásán 

az olvasók 72, a Kicker voksolásán pedig a szavazók 83 százaléka szeretné, ha a Barcelona kapusával kezdődne a németek sora az Eb-n.

A német válogatott jövő pénteken, a kontinensviadal müncheni nyitómérkőzésen a skótok ellen kezdi az Európa-bajnokságot, majd június 19-én Stuttgartban a magyarokkal csap össze, június 23-án pedig a svájciakkal találkozik az utolsó csoportmérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről