Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo a közösségi médiában üzent Kylian Mbappénak, miután hivatalossá vált, hogy a francia világbajnok futballista a Real Madrid csapatában folytatja a pályafutását.

A spanyol klub klub a története 15. BL-győzelme után két nappal bejelentette, amit a nemzetközi sportsajtó már hónapok óta tényként kezelt, vagyis hogy leigazolta Kylian Mbappét. A spanyol bajnok ötéves szerződést kötött az ingyen megszerzett támadóval, aki május 10-én közösségi oldalán jelentette be, hogy távozik a Paris Saint-Germaintől. Mbappéval így tovább erősödött a Real Madrid már eddig is félelmetes támadószekciója, amelyből Jude Bellinghamet és Vinícius Jr-t is az Aranylabda-várományosok közé sorolja a sajtó.

mbappé, ronaldo
Ronaldo is reagált Mbappé bejelentésére 
Fotó: AFP

Nem kellett sokat várni, hogy a franciák világbajnok támadója is közzé tegye a hírt a közösségi oldalain, ahol 

"Egy álom vált valóra, boldog és büszke vagyok, hogy álmaim klubjához csatlakozhatok. Senki sem értheti, mennyire izgatott vagyok most. Alig várom, hogy találkozzunk, madridisták, és köszönöm a hihetetlen támogatásotokat" - írta Mbappé az Instagramon.

A Real Madrid legendája, Cristian Ronaldo elsők között gratulált a fiatal támadónak, és kommentben megjegyezte, hogy már alig várja, hogy lássa játszani Mbappét a Santiago Bérnabéu stadionban.

Most rajtam a sor, hogy figyeljem, ahogy beragyogod a Bernabéut. Izgatottan várom, hogy lássam”

 – írt Ronaldo.

Mbappé gyerekkorában nem csak a Real Madridot, hanem Cristiano Ronaldót is bálványozta. Korábban elmondta, hogy az ötszörös aranylabdás klasszis rengeteg inspirációt adott neki, ráadásul közismert az a fotó, amely a 2016/17-es idényben járta be a világot, és amelyen az európai topfutballba akkor berobbanó ifjú, 18 éves Mbappé a szobájában ül az ágyán, a fal pedig teli van Ronaldo posztereivel. Mbappé apja egyszer azt mondta, hogy a fia hosszú órákat volt képes azzal tölteni, hogy a portugál támadóról készült videókat nézegette az interneten. 

"Gyerekkorom egyik hőse, csodálatos volt találkozni vele, amikor Valdebebasba látogattam" – mondta korábban a Marcának Mbappé, aki Madridba igazolásával éppen példaképe nyomdokaiba lépett.

Mbappé 2017-ben szerződött az AS Monacótól a PSG-hez, amelyben gólrekorder lett, továbbá hatszor nyert bajnoki címet, négyszer pedig Francia Kupát, de a Bajnokok Ligájában nem tudott a csúcsra érni. Ehhez legközelebb 2020-ban volt, amikor a döntőben alulmaradt a Bayern Münchennel szemben. A francia válogatottal 2018-ban világbajnok, négy évvel később vb-ezüstérmes Mbappéért a PSG 180 millió eurót fizetett hét éve a Monacónak. A nemzeti együttesben 77 találkozón 46 találat a mérlege, s ő a franciák csapatkapitánya. Mbappé a Real Madridban a kilences mezt fogja viselni – sajtóhírek szerint Modric távozása után fogja megkapni a 10-est – érdekesség, hogy Ronaldo ugyancsak a 9-es számmal kezdte pályafutását a Királyi Gárdánál.

Kapcsolódó cikkek:

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről