Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A norvég labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen Erling Haaland mesterhármasával 3-0-ra legyőzte Koszovót.

A norvég labdarúgó-válogatott számára nem lesz túl eseménydús az idei nyár, mert a skandináv együttes nem jutott ki az Európa-bajnokságra, így a világ egyik legjobb csatárát, Erling Haalandot sem látjuk majd a kontinenstornán. A norvégok azt a Koszovót fogadták hazai pályán szerda este, amely ezt megelőzően legutóbb a magyar válogatott ellen lépett pályára március 26-án. Azt a mérkőzést Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt góljaival Marco Rossi együttese nyerte a Puskás Arénában, és a koszovóiak Norvégiában sem esélyesként léphettek pályára.

Football men, private international match Norway - Kosovo
Erling Haaland három gólt lőtt Koszovó ellen
Fotó: AFP / Fredrik Varfjell / NTB

Haaland mesterhármasával nyert Norvégia

A norvég csapat a várakozásoknak megfelelően fölényben játszott és a 15. percben Erling Haaland révén vezetést szerzett, a Manchester City BL-győztes támadója egy bal oldali beadás után védhetetlenül fejelt a kapuba. A következő hazai gólra a 70. percig kellett várni, ekkor ismét Haaland kapott egy jó kiugratást és magabiztosan belőtte a ziccert. A 23 éves klasszis öt perccel később is betalált, ezúttal egy gyors támadás után 7 méterről helyezett a jobb alsó sarokba.

A norvég csatárnak ez volt pályafutása 22. mesterhármasa, 

ezzel Harry Kane és Kylian Mbappé, valamint a már visszavonult Manchester City-legenda, Sergio Agüero előtt jár ebben a tekintetben.

Haaland 32 válogatott meccsén már 30 gólnál jár, a 2023/2024-es idényben pedig minden sorozatot figyelembe véve 38 gólt lőtt a klubjában.

Ami a többi barátságos mérkőzést illeti, a németországi Európa-bajnokságra készülő dán válogatott Christian Eriksen 86. percben lőtt bombagóljával 2-1-re legyőzte a svédeket, a szintén Eb-résztvevő Szlovákia pedig 4-0-ra kiütötte San Marinót.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről