Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Csakis győzelemmel őrizheti meg a továbbjutás reményét a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap a skót csapattal találkozik az Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában. Szoboszlai Dominikék vasárnap délelőtt az ilyenkor szokásos átmozgató sétával kezdték a napot.

Az első két fordulóban a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett egyaránt kétgólos vereség azt jelenti a magyar válogatott számára, hogy csak a győzelemmel van esélye a továbbjutásra a harmadik helyen.

magyar fociválogatott
Szoboszlai Dominikék átmozgató sétán vettek részt vasárnap délelőtt
Fotó: MLSZ/Facebook

Átmozgató sétán vett részt a magyar válogatott

A 24 csapatos rendszerben, amelyben hatból a négy legjobb harmadik kerül még a 16 közé, a négy pont tekinthető vízválasztónak, ez pedig már elérhetetlen a magyar csapat számára, ezért a sorsa nem csak a saját kezében van. A skótok történelmi meccsre készülnek, mivel nyolc vb- és előző három Eb-részvételük alkalmával még sosem jutottak túl a csoportkörön, márpedig siker esetén ez szinte biztosan megtörténne, mert négy pontjuk lenne. A szigetországiak helyzete tehát annyival jobb, hogy ők győzelemmel a 16 között érezhetnék magukat, de összességében egy ki-ki mérkőzésre, élet-halál harcra lehet számítani az összecsapáson, amelyen a döntetlen mindkét csapat számára a búcsút jelentené, a skótoknak is csak sovány vigasz lenne, hogy megőrizték a harmadik helyüket.

"A válogatott tagjai a szokásos meccsnap délelőtti átmozgató sétával kezdték a napot, amelyet este 21 órától majd a skótok elleni csoportmérkőzés zár le" - írta az MLSZ a közösségi oldalán.

A közel 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az argentin Facundo Tello sípjelére vasárnap 21 órakor kezdődik a magyar-skót összecsapás, amelyről az Origo élő szöveges tudósításban számol majd be. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről