Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában az angol válogatott 1-1-es döntetlent játszott Dánia ellen. Harry Kane góljával az angolok szereztek vezetést, ám a dánok az idei Eb egyik legnagyobb góljával egyenlítettek.

A végső győzelemre is esélyes angol válogatott a C csoport első fordulójában egy nem túl emlékezetes meccsen Jude Bellingham fejesgóljával 1-0-ra verte Szerbiát, míg a dánok 1-1-es döntetlent játszottak Szlovénia ellen. Utóbbi mérkőzés egyik kulcspillanata Christian Eriksenhez fűzödött, aki a 2021-es kontinenstornán szívrohamot kapott a finnek elleni csoportmeccsen. A Manchester United pacemakerrel futballozó klasszisa három évvel ezelőtt majdnem meghalt a pályán, de fantasztikus visszatérést produkált, a szlovénok ellen pedig csodás gólt szerzett. Eriksen ezúttal is ott volt a kezdőben, akárcsak Bellingham, a két csapat a lehető legerősebb összeállításában lépett pályára, az angoloknál Luke Shaw nem játszhatott sérülés miatt.

Az Eb eddigi legnagyobb góljával sokkolták az angolokat a dánok

Már az első percben kapura lőtt a dán válogatott, ám Höjbjerg 17 méterről leadott lövését könnyedén fogta Pickford. Az angolok első lehetősége Foden előtt adódott, a Manchester City sztárja a 16-os előteréből lőhetett, kísérlete azonban elkerülte a jobb felső sarkot. 

A 18. percben Anglia szerzett vezetést, Walker középre tett labdája két dán játékoson is megpattant, így Kane elé került, aki öt méterről a jobb alsó sarokba helyezett.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group C Denmark v England
Harry Kane szerzett vezetést az angoloknak
Fotó: AFP
  • Az utóbbi négy világeseményen senki sem lőtt több gólt, mint Harry Kane, a Bayern München csatára ezeken a tornákon már 13 gólt szerzett. 

A 34. percben egy angol labdavesztés után Hjulmand elé került a labda, a Sporting Lisszabon középpályása pedig a torna egyik legnagyobb gólját lőtte, 30 méterről védhetetlenül bombázott a jobb alsó sarokba. 

Az egyenlítés után egyre bátrabban futballoztak a dánok, majd a 40. percben Foden mutatott be látványos szólót, de a lövésre már nem sok ereje maradt, Schmeichel könnyedén védett. A szünet előtt nem esett már újabb gól, 1-1-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group C Denmark v England
Morten Hjulmand hatalmas góljával egyenlített Dánia
Fotó: AFP

Kényelmes helyzetben az angolok, bajba kerülhetnek a dánok

Támadó felfogásban jött ki a második félidőre Gareth Southgate csapata, az 56. percben közel is állt az újabb gólhoz, Foden 23 méterről a bal kapufát találta el. A 68. percben Eriksen szöglete után Damsgard lőtt a 16-os előteréből, de Pickfordnak nem okozott gondot a dán középpályás kísérlete. Southgate cserékkel frissített a csapatán a hajrában, de az angolok hiába támadtak, hiányzott a játékukból az átütő erő, a dánok pedig veszélyt tudtak teremteni a kontratámadásokból.

Az utolsó percekben a dánok hajtottak jobban a három pont megszerzéséért, de újabb gól már nem esett, a mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget. Az angol válogatott ezúttal sem futballozott kiemelkedően, de már 4 pontja van, míg Dánia 2 ponttal áll két kör után, így az utolsó fordulóban szinte biztosan nyernie kell a továbbjutáshoz.

Eredmény, C csoport, 2. forduló:
Dánia-Anglia 1-1 (1-1)
Frankfurt, 47 ezer néző, v.: A. Soares Dias (portugál)
gól: Kane (18.), ill. Hjulmand (34.)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről