Élő közvetítés
Németország
ÉLŐ
Dánia
Vágólapra másolva!
Az olasz labdarúgó-válogatott a 98. percben egyenlített a horvátok ellen az Európa-bajnokság B csoportjának utolsó fordulójában. Az 1-1-es döntetlen a magyar válogatottnak is remek eredmény, Marco Rossi együttese egy lépéssel közelebb került a továbbjutáshoz. A horvát-olasz meccs döntetlenje más válogatottaknak is kedvezett, a címvédő mellett három másik sztárcsapat már biztos résztvevője a nyolcaddöntőnek.

A horvát-olasz meccs második félidejében Luka Modric góljával az előző vb bronzérmese szerzett vezetést, ám a 98. percben Mattia Zaccagni találatával egyenlítettek az olaszok. Mindez azt jelentette, hogy Horvátország kiesett, a címvédő Olaszország pedig a csoportelső spanyolok mögött továbbjutott a B csoportból. 

A magyar válogatott számára remek hír ez az eredmény, ugyanis a csoportharmadikok között Marco Rossi együttese így megelőzi a horvátokat. 

Szoboszlaiék továbbjutása tehát egyre közelebb van. 

Skócia - Magyarország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, MHPArena, Stuttgart, euro2024magyarok, 2024.06.23. Szoboszlai
A magyar válogatott egyre közelebb a továbbjutáshoz a foci-Eb-n
Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

Ebből a szempontból az egyik lehetőség, ha Anglia legyőzi Szlovéniát a C csoportban, mert akkor ebben a négyesben is legfeljebb két pontos lehet a csoportharmadik. 

Ha esetleg a szlovénok pontot szereznének, még akkor is van esélye a magyar csapatnak. Ebben az esetben az kellene, hogy az F csoportban jelenleg egy ponttal a csoport harmadik helyén álló csehek vagy ne nyerjenek a török ellen, vagy legalább három góllal győzzenek, mindeközben pedig a grúzok se szerezzenek három pontot a portugálok ellen.

A horvát-olasz meccs eredménye egyébként több sztárcsapatnak is biztos továbbjutást jelent, már az utolsó csoportmérkőzésük eredményétől függetlenül. 

Az eddigi eredmények alapján is nagy esély volt rá, de az olaszok 98. percben lőtt góljával biztossá vált, hogy a címvédő mellett Anglia, Franciaország és Hollandia is bejutott a nyolcaddöntőbe.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről