Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Hollandia nem kis küzdelem árán 2-1-re legyőzte Lengyelországot a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első mérkőzésén. Mit vártunk a lengyelektől, és ehelyett mit kaptunk cserébe? Miért szenvedett ennyire Hollandia, és kire vet jó fényt, hogy az Oranje fiatal kapusa volt a mezőny talán legjobb játékosa? Ezt mindet kibeszéltük a mérkőzés után.

A lengyel csapat számtalan alkalommal okozott már csalódást a szurkolóknak, hiszen az elmúlt egy-másfél évtizedben több világversenynek is úgy futottak neki, hogy na, majd most, ehelyett... Nem is ragozzuk tovább, inkább arra térünk ki a D csoport első meccséről készült értékelésünkben, hogy a lengyelek, bár jóval kevesebbet volt náluk a labda, nagyszerűen helyt álltak a végső győzelemre is esélyesnek tartott Hollandia ellen. 

A lengyel csapatból hiányzott a világsztár, Robert Lewandowski, de lehet, hogy pont az ő hiánya volt az, ami kicsit színesebbé tette a támadójátékot. Azonban hiába dolgoztak ki veszélyes helyzeteket, a hollandok 21 éves kapusa, Bart Verbrüggen remekelt, elől pedig Ronald Koeman minőségi cserékkel tudott operálni, ami el is döntötte a nagyon fontos három pont sorsát.

A folytatásban a hollandok a franciákkal, míg a lengyelek az osztrákokkal csapnak össze június 21-én pénteken.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről