Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A Puskás Akadémia az ukrán Dnipro-1-gyel, a Fehérvár FC az azeri Szumgajittal találkozik a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában.

A szerdai, nyoni sorsolást a legutóbb bajnoki negyedik fehérváriak kiemeltként, a bajnoki bronzérmes felcsútiak nem kiemeltként várták, és mindketten öt csapatot/csapatpárt kaphattak ellenfélül - írja az MTI. 

Schön Szabolcs, Fehérvár FC, Pető Milán
Nehéz ellenfelet kapott a Vidi
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A Fehérvárra azeri, a Puskás Akadémiára ukrán ellenfél vár a selejtező második körében

Előbbi leendő ellenfele, a Szumgajit a legutóbbi szezonban szintén 

negyedik lett hazája bajnokságában, ezzel vívta ki a nemzetközi szereplés jogát. A Puskással találkozó Dnipro-1 ugyancsak negyedik volt az ukrán élvonalban, a nyolc éve alapított klub legnagyobb sikere az egy idénnyel korábbi ezüstérem.

Mindkét magyar együttes július 25-én, idegenben kezdi a párharcot, a hazai visszavágót pedig augusztus 1-jén vívja.

A 36 csapatos főtáblára az Európa-liga utolsó selejtezőkörének 12 vesztes együttese mellett a Kl-kvalifikációból 24 klub jut fel, ez utóbbihoz négy fordulót kell sikerrel venni.

A Rijeka várhat a Paksra

Amennyiben a Paks továbbjut a román kupagyőztes, másodosztályú Corvinul Hunedoara ellen a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójából, a második körben a horvát HNK Rijekával találkozik.

A szerdai, nyoni sorsoláson a tolnaiak négy csapat/csapatpár közül kaphattak ellenfelet - az eszékiek mellett a portugál Bragát, illetve két, első fordulós párharc továbbjutóját - ezekből jutott nekik a legutóbbi bajnoki és kupasorozatban is ezüstérmes horvát együttes.

A selejtező első fordulóját július 11-én és 18-án rendezik, Bognár György együttese hazai pályán kezd. Ha a magyar bajnokságban második, Magyar Kupa-győztes tolnaiak továbbjutnak, július 25-én és augusztus 1-jén lépnek ismét pályára, és újra odahaza kezdenek.

A selejtező négy fordulón át tart, ezen az úton 12 csapat jut a 36-os főtáblára. A Bajnokok Ligája selejtezőjéből 11 alakulat érkezik majd, 13 hely pedig a bajnokságok erősorrendje, valamint a bajnoki helyezések alapján már elkelt.

Az El új lebonyolításában 36 csapat érdekelt és mindegyik nyolc mérkőzést játszik, ezt követi majd a kieséses szakasz.

A döntőt Bilbaóban rendezik 2025. május 21-én.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről