Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia
Vágólapra másolva!
A németországi Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este Stuttgartban 1-0-ra győzött a Skócia elleni csoportmérkőzésen. A sikerrel Szoboszlai Dominikék nagy lépést tettek a nyolcaddöntő felé.

A magyar válogatott 3 ponttal, 2-5-ös gólkülönbséggel zárt harmadikként a csoportjában. Ez adott esetben továbbjutást érhet a 24 csapatos Eb lebonyolítási rendszere miatt. A nyolcaddöntőbe a csoportok első két helyezettjei kerülnek, mellettük pedig a hat kvartett négy legjobb csoportharmadikja is továbbjut.

Skócia - Magyarország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, MHPArena, Stuttgart, euro2024magyarok, 2024.06.23.
A magyar szurkolók reménykedhetnek, megmaradtak a válogatott továbbjutási esélyei az Eb-n
Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

Így áll jelenleg, két forduló után a többi csoport (zárójelben azoknak a gólkülönbségei, akiknek lehet még legfeljebb 3 pontja, és emellett számíthatnak a csoport harmadik helye szempontjából):

  • B csoport: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Olaszország 3 (2-2), 3. Albánia 1 (3-4), 4. Horvátország 1 (2-5).
  • C csoport: 1. Anglia 4 pont, 2. Dánia 2 (2-2), 2. Szlovénia 2 (2-2), 4. Szerbia 1 (1-2).
  • D csoport: 1. Hollandia 4 pont, 2. Franciaország 4, 3. Ausztria 3 (3-2), 4. Lengyelország 0.
  • E csoport: 1. Románia 3 pont (3-2), 2. Belgium 3 (2-1), 3. Szlovákia 3 (2-2), 4. Ukrajna 3 (2-4).
  • F csoport: 1. Portugália 6 pont, 2. Törökország 3 (3-4), 3. Csehország 1 (2-3), 4. Georgia 1 (2-4).

Az látszik, hogy a D és az E csoportban a harmadik helyezettnek minimum 3 pontja lesz, és jelenleg Ausztria +1-es, Szlovákia pedig 0-s gólkülönbséggel áll. Arra tehát jóval nagyobb az esély, hogy legyen két olyan csoport, ahol nem szerez három pontot a csoportharmadik, ez ugyanis biztosan elég lenne a nyolcaddöntőbe jutáshoz.

  • A B csoportban ez így lesz, ha Albánia nem győzi le Spanyolországot ÉS Horvátország nem győzi le Olaszországot.
  • A C csoportban ez így lesz, ha Szlovénia kikap Angliától – ebben az esetben ugyanis a dán-szlovén-szerb hármasból csak egynek lesz minimum 3 pontja.
  • Az F csoportban ez így lesz, ha Csehország nem győzi le Törökországot ÉS Georgia nem győzi le Portugáliát.

Az erőviszonyok alapján mindhárom pontban szereplő feltételeknek van esélye, és ezek közül elég kettőnek teljesülnie ahhoz, hogy meglegyen a magyar továbbjutás. És ha legfeljebb az egyik pont teljesül, akkor sincs minden veszve, hiszen például a törökök rossz gólkülönbsége, egy súlyos osztrák vereség vagy az E csoport kaotikus végjátéka is segíthet. Szoboszlaiék vasárnapi győzelmével tehát egyáltalán nem reménytelen, hogy 2016 után ismét Európa-bajnoki nyolcaddöntőbe jusson a magyar válogatott.

Kapcsolódó cikkek

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről