Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő német labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-re győzött pénteken a görög csapat ellen.

A Mönchengladbachban rendezett összecsapáson a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, sok időt töltöttek ellenfelük kapujának előterében, de a görögök ellentámadásai veszélyesek voltak. A vezetést úgy szerezték meg a 34. percben, hogy német labdavesztés után egy nem túl erős lövés ment kapura, Manuel Neuer nem tudta megfogni a labdát, a kipattanóra pedig Jorgosz Maszurasz érkezett. A németek ekkor még csak lesgólig jutottak, de az 55. percben Kai Havertz fordulásból elért találata már szabályos volt. A mérkőzést Pascal Gross döntötte el egy távoli bombával a 89. percben. A magyarokkal ugyancsak egy Eb-csoportban szereplő skótok Glasgow-ban döntetlent játszottak a finnekkel. A második félidő elején kétgólos előnyt szereztek, de a vendégek a hajrában egyenlítettek – írta meg az MTI.

angol válogatott
Jon Dagur Thorsteinsson góljával Izland legyőzte az Eb-re készülő angol válogatottat
Fotó: AFP

Az angol válogatott meglepetésre vereséget szenvedett az izlandi együttestől: a londoni Wembley Stadionban rendezett mérkőzés egyetlen gólját Jon Dagur Thorsteinsson szerezte a 12. percben. Az angol szurkolók már a találkozó vége előtt elindultak kifelé az arénából, ezzel is kifejezve az elégedetlenségüket.

Az albán válogatott Szombathelyen, a Haladás Stadionban verte 3-1-re az azeri csapatot, míg a cseh labdarúgó-válogatott 7-1-re legyőzte Máltát az ausztriai Grödigben. 

A román válogatottnak hiába volt 35 kapura lövése Liechtenstein ellen, 0-0-val zárult a bukaresti találkozó. A vendégeknek az elmúlt három és fél évben ez volt a harmadik mérkőzésük, amelyen nem kaptak ki.

Eredmények, Eb-felkészülési mérkőzés:

Albánia-Azerbajdzsán 3-1 (1-0)
Románia-Liechtenstein 0-0
Anglia-Izland 0-1 (0-1)
Lengyelország-Ukrajna 3-1 (3-1)
Németország-Görögország 2-1 (0-1)
Skócia-Finnország 2-2 (0-0)
Csehország-Málta 7-1 (2-0)

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről