Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Egyre közelebb a visszatéréshez a francia válogatott és az egész Európa-bajnokság egyik legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé, aki orrtörést szenvedett. A Real Madrid új támadójának azonban vannak problémái, ugyanis zavarja a maszk, amiben játszania kell.

Kylian Mbappé a cserepadról nézte végig a Hollandia elleni meccset, ugyanis az orrtörése miatt a francia szupersztár nem játszhatott a 0-0-ra végződött összecsapáson. A 25 éves focista hétfőn már a francia csapattal együtt edzett Dortmundban, egy nappal a lengyelek elleni utolsó csoportkörös meccs előtt. A tréningről készült felvételeken látható, amint az arcsérülést szenvedő Mbappé gólt lőtt, majd háromszor is a felugrott – vélhetően tesztelte a maszk feszességét – aztán hirtelen letépte magáról és eldobta.

Mbappét maszk nélkül nem játszhat

Miután a francia eldobta a maszkját, ujjongva ünnepelt, a háttérben pedig a csapattársai nevetése hallható. Mbappé aztán végül felvette a földről az eldobott maszkot, de a videóból az nem derült ki, hogy abban folytatta-e az edzést. Egyelőre az is kérdéses, hogy a keddi Lengyelország elleni találkozón pályára lép-e.

Meglátjuk, holnap kiderül" – mondta titokzatosan Mbappé visszatérésével kapcsolatban Didier Deschamps szövetségi kapitány.

 "Mbappé állapota napról napra javul. A vérömleny visszahúzódott és kezd már hozzászokni a maszkhoz, bár szívesebben játszana anélkül" – mondta az 55 éves szakember a hétfői sajtótájékoztatón. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group D Netherlands v France
Mbappé speciális védőmaszkban játszhat csak az Eb-n
Fotó: AFP

A francia válogatott középpályása, Aurelien Tchouameni is megerősítette, hogy a csapat legnagyobb sztárja nem érzi jól magát a maszkban, mivel zavarja, de az orvosok nem engedik anélkül pályára lépni.

Mbappé vasárnap az SC Paderborn U21-es csapata ellen bizonyította, hogy maszkban is képes jó teljesítményt nyújtani, ugyanis 60 perc alatt két gólt szerzett. A franciák bizakodnak benne, hogy kedden a Lengyelország ellen az utolsó csoportmeccsen is hasonló lesz a helyzet.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről