Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A Bundesligában játszó labdarúgók szerint a házigazda és magyar csoportellenfél német válogatott a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokság legnagyobb esélyese.

A Kicker című szaklap körkérdésére válaszolók negyven százaléka látja úgy, hogy a Nationalelf lesz a kontinens legjobbja. A hazaiakat a franciák (22 százalék), az angolok (15,4), a spanyolok (6,2), a portugálok (3,5) és az osztrákok (2,6) követik az esélyesek rangsorában. A címvédő olaszok csupán a voksok 1,3 százalékát kapták.

Germany - Netherlands
A német szurkolók optimizmusa nem ismer határokat
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP /

A játékosok szerint nagyon kicsi az esély arra, hogy a németek megismételjék azt, amit a 2018-as és 2022-es világbajnokságon, azaz már a csoportkör után búcsúzzanak, ez a lehetőség csupán 2,6 százalékot "kapott". A német bajnokság élvonalában játszó futballisták közel háromnegyede, 71,8 százaléka úgy véli, hogy Julian Nagelsmann csapata legalább elődöntős lesz, írja az MTI.

Hogy mi táplálja az optimizmust? Talán az, hogy két meghatározó, rutinos játékos, Thomas Müller és Toni Kroos is visszatért a válogatottba, márciusban három nyeretlen meccset követően tulajdonképpen magabiztosan győzték le Párizsban a vb-ezüstérmes franciákat, majd Frankfurtban a hollandokat. Igaz, a hangulatot most némileg ronthatja a hétfőn kirobbant szinte már menetrendszerű botrány a csapat körül.

Az Eb július 14-ig tart, a döntőt a berlini Olimpiai Stadionban rendezik.

A németek Skócia ellen kezdik a szereplésüket az Eb nyitó meccsén június 14-én, majd öt nappal később Stuttgartban következik a Magyarország elleni csoportrangadó, végül pedig június 23-án a svájciak ellen zárják a csoportkört.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről