A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül14 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 901. napjáról.

 

16:34
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Újabb orosz régiót evakuálnak

A helyi kormányzó közölte, hogy ma reggel evakuálják Belgorod egy részét, miután az ukrán erők megtámadták a területet.

A régió vezetője, Vjacseszlav Gladkov szerint a hatóságok engedélyt adtak az emberek evakuálására, de további részleteket nem közölt.

Ez azt követően történt, hogy az ukrán csapatok kedden megszállták a szomszédos Kurszk megyét, ami tömeges evakuáláshoz vezetett az orosz határvidéken.
 

15:25
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Szabotázsakció Belgorodban

Ukrajna harckocsikkal próbált meg behatolni Belgorodba Kolotilovka falu közelében – számolt be a Mash Telegram csatorna.

A kiadvány szerint jelenleg heves harcok zajlanak a területen. Amint a Mash megtudta, egy hasonló ukrán támadás kudarcot vallott a kurszki régió Glushkovszkij körzetének nyugati részén.

14:35
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Új fordulatot vettek a harcok

Kurszk megtámadása lehetővé tette Kijevnek, hogy tavaly év vége óta először ragadja meg a harctéri kezdeményezést – közölte Háborús Tanulmányok Intézete (ISW).

Amint arról beszámoltunk, Kurszk régiójának folyamatos ukrán inváziója arra „kényszerítette a Kreml-t és az orosz katonai parancsnokságot, hogy reagáljanak, és átcsoportosítsák az erőket és az eszközöket a szektorba”.
 

13:27
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna drónokkal támadott orosz régiókat

Augusztus 12-én az Ukrán Fegyveres Erők 18 drónt indítottak Oroszország területére – számolt be az orosz védelmi minisztérium a Telegram csatornáján.

A védelmi osztály szerint a drónokat légvédelmi rendszerek fogták el. 11 drónt lőttek le a kurszki régióban, 5-öt a belgorodi régióban, kettőt a voronyezsi régióban.

12:19
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

A zaporizzsjai atomerőmű hűtőtornya belülről kiégett

A zaporizzsjai atomerőmű hűtőtornya belülről kiégett az ukrán dróntámadások után – mondta a RIA Novosztyinak az erőmű kommunikációs igazgatója, Jevgenyija Jasina.
„A hűtőtorony belülről kiégett. A létesítmény helyreállításának időpontja és lehetősége a károk felmérése után derül ki” – mondta.

 

11:14
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Szabotázsakció Belgorodnál

Ukrajna harckocsikkal próbált meg behatolni Belgorodba Kolotilovka falu közelében – számolt be a Mash Telegram csatorna.

A kiadvány szerint jelenleg heves harcok zajlanak a területen.

Amint a Mash megtudta, egy hasonló ukrán támadás kudarcot vallott a kurszki régió Glushkovszkij körzetének nyugati részén.

Ezt megelőzően a belgorodi régió kormányzója, Vjacseszlav Gladkov azt mondta, hogy biztonsági okokból megkezdték a lakosság áttelepítését a határ menti térségből biztonságosabb helyekre.

10:06
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Átcsoportosított katonákkal védik Kurszkot

Úgy tűnik, hogy az orosz hadsereg Kurszkot hadköteles határőrökből, más regionális erők elemeiből és „az alacsonyabb prioritású ukrajnai frontterületekről átcsoportosítottak” keverékével védi – derül ki az amerikai központú Háborúkutató Intézet (Institute for the Study of War - ISW) jelentéséből, amely hozzátette, hogy ez valószínűleg súlyosbítja „Oroszország választott válaszának szervezetlenségét”.
Az ISW szerint az ukrán betörések megfékezésére irányuló erőfeszítések irányítása valószínűleg az orosz FSZB belbiztonsági ügynökségre szállt át, miután a Kreml pénteken bejelentette, hogy a választ „terrorellenes műveletnek” tekinti.

09:10
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

30 kilométernyire jutottak az ukránok

Az ukrán csapatok 30 km-re előrenyomultak Oroszországon belül, ami a legmélyebb és legjelentősebb behatolás lett azóta, hogy Moszkva 2022 februárjában háborút indított Ukrajna ellen.
Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy erői ukrán csapatokat tartóztattak fel Tolpino és Obscsi Kolodez falvak közelében, amikor a Kurszk régióban zajló offenzíva a hatodik napjába ért.
Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azzal vádolta Kijevet, hogy "megfélemlíti Oroszország békés lakosságát".

07:43
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Erős füst jön az atomerőműből

Az ENSZ nukleáris felügyelő szervezete szerint erős, sötét füst áradt ki a zaporizzsjai atomerőmű északi területéről, miután több robbanást regisztráltak. Később a közösségi oldalukon közölték, hogy állítólag dróntámadás érte az erőmű egyik hűtőtornyát, de ennek nincs hatása a nukleáris biztonságra.
Az erőművet irányító orosz hatóságok közölték, hogy a tűz eloltásán már dolgoznak.
Nem hivatalos információk szerint az orosz erők rengeteg gumiabroncsot gyújtottak fel a hűtőtoronyban.

06:50
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

A börtönből a frontra került az orosz ellenzéki gyilkosa

Kiengedték a börtönből és kegyelmet kapott a Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus meggyilkolásáért elítélt egyik férfi. Tamerlan Eszkerkanovot és négy társát 2017-ben ítélték el, 14 év börtönt kapott. 

Nyemcovot, Vlagyimir Putyin elnök kritikusát és Borisz Jelcin elnök volt miniszterelnök-helyettesét 2015-ben lőtték le, amikor átsétált egy hídon a Kreml közelében. 

Eszkerhanov 2024 márciusában írt alá szerződést az orosz védelmi minisztériummal, most az egyik különleges katonai műveleti övezetben hajt végre harci feladatokat.

A Nyemcov meggyilkolása miatt elítélt többi férfi még mindig börtönben van, mert nem voltak hajlandók szerződést kötni a katonasággal.
 

05:53
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Több ezer életet menthetünk meg

Az ukrán elnök szerint teljesen méltányos, ha Ukrajna a rá támadó rakéták kilövési helyeit támadja. "A légvédelem életeket véd, ahogy a nagy hatótávú csapásokra vonatkozó korlátozások feloldása is több ezer emberéletet ment meg" - fogalmazott Volodimir Zelenszkij, aki napi videójában arról beszélt, hogy tovább egyeztet a partnerországokkal a nyugati fegyverek teljes bevethetősége érdekében.

04:39
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Zelenszkij: Mindent dokumentálunk

Napi videójában az ukrán elnök arról beszélt, hogy szombaton az ukrán légvédelem több mint ötven Shahed drónt és négy ballisztikus rakétát semlegesített, utóbbiakat Voronyezs térségéből lőtték fel az oroszok. 
"Minden rakétacsapást dokumentálunk. És ezek a támadások mindegyike méltányos választ érdemel" - fogalmazott Volodimir Zelenszkij.

04:35
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. augusztus 11-én az ukrán-magyar határszakaszon 7859fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 9673 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 46 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

04:29
augusztus 12, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!