A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott óriási győzelmet aratva biztosította a helyét a párizsi olimpia negyeddöntőjében. A spanyolok elleni siker után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány értékelt a helyszínen az Origo Sport riporterének, Lantos Gábornak.

"Nekünk nincsenek könnyű mérkőzéseink, ráadásul néha saját magunknak nehezítjük meg a dolgokat. A meccs előtt beszéltünk arról, hogy mindegy, mi történik a pályán, de mindig legyen bennünk erő, és mutassuk meg, hogy sokkal erősebbek vagyunk, mint ők. Szerintem sikerült. A nehéz periódusokban mindig volt valaki, aki magára vállalta a felelősséget, és akár helyzet nélkül is gólt lőtt. Azonban nem egyszerű ezeket a szituációkat százszázalékos ziccerré alakítani, szóval ehhez még bátorság és belső erő is kell, hogy valaki a kritikus pillanatokban a megfelelő döntést tudja hozni, és góllal tudja zárni a támadást. 

Ma is bebizonyítottuk, hogy csapatként tudunk működni, mindenki hozzátett a győzelemhez."

IMG_7206
Golovin Vlagyimir szerint még több van a magyar női kézilabda-válogatottban, mint amit eddig mutatott az olimpián
Fotó: Csudai Sándor - Origo 

Golovin Vlagyimir szerint még a spanyolok felett aratott győzelemhez képest is több van a magyar válogatottban, és reményét fejezte ki, hogy ez a negyeddöntőben már ki fog jönni.

Szerintem a mai teljesítményünknél is többet tudunk, csak néha úgy érzem, mintha nem tudnánk, mire vagyunk képesek.

Bizonytalankodunk csapatként és egyénileg is, pedig sokkal többet tudunk, de bízom benne, hogy a hatodik mérkőzésünkön ez majd megmutatkozik" – nyilatkozta lapunknak a szövetségi kapitány.

A magyarok egy héttel ezelőtt 31-28-ra kikaptak a címvédő, házigazda és világbajnok franciáktól, vasárnap 25-24-re nyertek Brazília ellen, kedden 31-31-es döntetlent játszottak Angolával, a csoportkört szombaton a hollandokkal szemben zárják. A negyeddöntőbe az első négy helyezett jut. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!