Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben jelentős változtatásokat végzett a Red Bull Forma-1-es csapata, így a hétvégi Amerikai Nagydíj előtt a címvédő Max Verstappen abban bizakodik, hogy közel négy hónap után sikerül újra nyernie.

Közel négy hét kihagyás után térnek vissza a versenyzők Autinba, ahol a hétvégén rendezik meg a Forma-1-es Amerikai Nagydíjat. Hat futammal a szezon vége előtt Max Verstappen jelenleg 52 ponttal vezeti a pilóták egyéni bajnokságát a McLarenes Lando Norris előtt, a címvédő pedig erős hétvégében reménykedik.

F1 Grand Prix Of Singapore - Qualifying
Max Verstappen Miami után Austinban is különleges sisakkal fog versenyezni
Fotó: NurPhoto via AFP

A Spanyol Nagydíj óta nyeretlen Red Bullnál keményen dolgoztak az őszi szünetben, néhány változtatást is eszközöltek az autón. Bár a konstruktőri pontvadászatban borúsabbnak tűnik a Red Bull helyzete, lévén a csúcsformába lendülő McLaren átvette a vezetést és 41 ponttal vezet. Ennek ellenére Verstappen bizakodó a hétvége előtt.

"Néhány hétig nem voltunk pályán, így volt jutott időt arra, hogy az Amerikai Nagydíj előtt újra összpontosítsunk, és keményen dolgozzunk a teljesítményünkön. 

Végeztünk néhány változtatást az autón, és remélem, hogy egy kicsit jobban fekszik majd ez a pálya neki, meglátjuk, hogy a változtatások versenyképesebbé tesznek-e majd minket"

 - mondta a 27 éves versenyző.

"Ismét hektikus verseny lesz, hiszen egy sprinthétvége vár ránk, szóval sok a tennivaló. Austin viszont egy igazán menő város, a versenypályán a hangulat semmihez sem hasonlítható" - fogalmazott a 61-szeres futamgyőztes.

Különleges sisakjával tér vissza Amerikába Max Verstappen

Idén második alkalommal rendeznek Forma-1-es futamot Amerikában, s bár a Red Bull korábban jelezte, hogy a festés okozta többletsúly miatt ezúttal lemond az egyedi megjelenésről, Verstappen azonban különleges sisakot visel majd Austinban. A holland a legutóbbi három nagydíjat megnyerte Austinban. Ha vasárnap megszerzi zsinórban negyedik győzelmét, azzal minden bizonnyal nagy lépést tesz pályafutása negyedik világbajnoki címe felé. 

"Ismét az amerikai sisakot fogom használni, amely tisztelgés a szenvedélyes amerikai szurkolók előtt, és mindhárom város sziluettjét ábrázolja, ahol versenyzünk. Jó emlékeink vannak az itteni futamról, és még izgatottabbak vagyunk, hogy visszatérhetünk erre a pályára" - mondta a 27 éves holland.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!