Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
A Forma-1-ben szereplő Visa CashApp RB ausztrál pilótája, Daniel Ricciardo hevesen reagált a korábbi világbajnok, Jacques Villeneuve kritikájára, miután idei legjobb időmérős eredményét érte el szombaton, Kanadában.

Az 1997-es év világbajnoka, Jacques Villeneuve nemrég a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva bírálta élesen Ricciardót. Az 53 éves korábbi kanadai sztár „túlértékeltnek” nevezte Ricciardót és megkérdőjelezte, hogy egyáltalán van-e még helye a Forma-1 mezőnyében.

"Miért van még mindig a Forma-1-ben? Már négy vagy öt éve ugyanazt hallgatjuk: 'Jobbá kell tennünk számára az autót'. Szegény ember… Nem! Az F1-ben vagy, talán megteszel ilyen erőfeszítéseket egy olyan versenyző számára, mint Lewis Hamilton, aki többszörös világbajnok, de egy olyan pilóta számára nem, aki nem üti meg a szintet. Ha nem megy, menj haza, és van valaki más, aki átveszi a helyed! Mindig így ment a versenyzésben, ez a motorsportok csúcsa, nincs ok arra, hogy az ember folytassa és folyamatosan kifogásokat keressen" – fakadt ki Villeneuve.

F1 Grand Prix of Canada - Qualifying
Daniel Ricciardo idei legjobb teljesítményét nyújtotta a kanadai időmérőn
Fotó: Getty Images via AFP

Az ausztrálnak valóban nem indult jól az idei szezonja, amely során eddig meglehetősen pocsék formát mutatott, a teljesítménye pedig rendre elmaradt csapattársától, Yuki Tsunodától. 

Ricciardo a Forma-1-es Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzésén viszont remek formát mutatott és az ötödik rajtkockát szerezte meg, vagyis a harmadik sorból indulhat a vasárnapi futamon. Az egykori Red Bull-pilótának ez az idei legjobb időmérős eredménye, ami után nem fogta vissza magát és kendőzetlenül válaszolt az őt kritizáló Villeneuve-nek.

"Hallottam, hogy sz.rságokat beszél, de ő mindig azt teszi. Szerintem túl sokszor verte be a fejét. Nem tudom, hogy jégkorongozik-e vagy ilyesmi…" - próbált viccelődni az ausztrál, majd így folytatta: 

"Nem igazán érdekel a véleménye, az ilyen emberek bekaphatják! Mondanék még mást is, de jobban járunk, ha inkább hagyjuk

 – mondta Ricciardo.

A RacingNews365 beszámolója szerint Ricciardo arról is beszélt, hogy természetesen nagyon bízik abban, hogy a folytatásban képes lesz jó teljesítményt nyújtani, ráadásul a hétvégét szeretné különlegessé tenni, ugyanis éppen tíz éve nyerte meg pályafutása első futamgyőzelmét.

"Nyilvánvalóan nagyon motivált vagyok, hogy többet érjek el annál, mint amit eddig elértem idén. Miami kissé egyedi eset volt (negyedik helyen zárta a sprintfutamot). De tudom, milyen érzés ilyen jó eredményeket elérni, és én ezért csinálom. Nagyon boldogan tértem vissza erre a pályára, imádom. Szombaton volt 10 éve, hogy megszereztem az első győzelmemet, az a nap megváltoztatta az életemet. Szóval sok szép emlékem van innen, és úgy érzem, készen állok arra, hogy mutassak valamit!" - fogalmazott Ricciardo.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről