Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott nagy csatában, 10-8-as vereséget szenvedett az olimpiai és világbajnok amerikai csapattól a világkupa második, athéni selejtezőtornáján.

A magyar csapat keretéből Faragó Kamilla, Szegedi Panni és Dömsödi Dalma kapott pihenőt erre a találkozóra, amelyen Bíró Attila Tiba Panna személyében újoncot avatott.

A találkozó elején kétszer is a magyar csapat vezetett, az amerikaiak azonban fordítani tudtak és elléptek hárommal. A magyar válogatott tudott újítani, az újonc Tiba, Vályi Vanda és Leimeter Dóra is akcióból talált be, kiegyenlítve ezzel a harmadik negyed hajrájára.

A negyedik felvonást aztán nagy lendülettel kezdte a tengerentúli gárda, amely három percnyi játék után három góllal vezetett (9-6), így a magyarok a hajrában már csak szépíteni tudtak.

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese már múlt héten, a rotterdami fordulóban kiharcolta a szuperdöntős szereplést, így a görög fővárosban csak a jobb kiemelésért játszik.

A magyarok csütörtökön a hollandokkal találkoznak, a két csapat múlt héten Rotterdamban is összecsapott egymással, akkor a házigazdák diadalmaskodtak.

Női világkupa, selejtező, 2. kör:
Egyesült Államok-Magyarország 10-8 (3-2, 2-1, 2-3, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Gurisatti 3, Leimeter 2, Parkes, Tiba, Vályi 1-1

A magyarok további programja:
csütörtök:
Magyarország-Hollandia 15.00
péntek:
Magyarország-Olaszország 19.00

Az I. csoport állása:
1. Hollandia 12 pont, 2. Egyesült Államok 10, 3. Magyarország 6, 4. Olaszország 6

A szuperdöntőre június 23. és 25. között kerül sor Long Beachen.

Mindent egy helyen az Eb-ről