A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Budapest 2023-ban atlétikai világbajnokságot rendezhet

ATHLETICS-WORLD-INDOOR-PODIUM-3000M-PODIUM Horizontal
Ethiopian Meseret Defar (C, gold), compatriot Berhane Adere (L, silver) and Shayne Whille-Culpepper of the US (R, bronze) display their medals of the women's 3000m race on the podium, 07 March 2004, during the 10th IAAF World indoor Athetics Championships in Budapest. AFP PHOTO ERIC FEFERBERG / AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
Vágólapra másolva!
Az Insidethegames nevű szakportál azt írja, hogy Budapest rendezheti meg a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokságot.

A szaklap szerint az IAAF még ebben az évben döntést hoz a 2023-as helyszínről. Pályázatot nem írnak ki a rendezésre. Budapest - ahogy írják - nagy eséllyel indul harcba a rendezésért.

Fedettpályás atlétikai világbajnokságot már rendezett Budapest Forrás: AFP/Eric Feferberg

A lap azt írja, hogy Barcelonában gondolkodnak a rendezésen, de ez közel sem biztos. Az viszont szinte biztos, hogy 2023-ban Európában lesz a szabadtéri atlétikai vb, mert 2019-ben a katari főváros, Doha, 2021-ben pedig az amerikai Eugene rendezi a vb-t.

Magyarországon ekkora volumenű sporteseményt még soha nem rendeztek meg. Az eddigi legnagyobb a 2017-es FINA Vizes-világbajnokság volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!