Koronavírusos Tyson Fury, elmarad a nehézsúlyú csúcsmérkőzés

Deontay Wilder v Tyson Fury GettyImageRank2 Horizontal SPORT BOXING
A két sztár legutóbbi meccsét Fury (balra) nyerte meg
Vágólapra másolva!
A Boksz Világtanács (WBC) jelenlegi nehézsúlyú világbajnoka, a brit Tyson Fury és a korábbi övtulajdonos, az amerikai Deontay Wilder a tervek szerint július 24-én harmadszor is összecsapott volna egymással, azonban Fury koronavírusos megbetegedése miatt elmarad a mérkőzés.

Május végén mindkét sztárbokszoló aláírta a szerződést, így biztossá vált, hogy július 24-én újra megmérkőznek egymással. A profiboksz.hu megírta, hogy váratlanul veszélybe került a Las Vegasba tervezett találkozó megrendezése.

A legfrissebb hírek szerint Fury csapatában többen is megfertőződtek a koronavírussal, és emiatt könnyen lehetséges, hogy halasztani kell az ütközetet, amelyet szeptemberben pótolnának.

A covid-gyanút később hivatalosan is megerősítették, és az is kiderült, hogy maga a brit bokszoló az egyik fertőzött. Érdekesség, hogy a Fury érdekeit képviselő Top Rank vezető Bob Arum egy korábbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy a világbajnok már be van oltva, de mint később kiderült, egyelőre csak az első dózis vakcinát kapta meg.

A két sztár legutóbbi meccsét Fury (balra) nyerte meg Forrás: Getty Images via AFP/2020 Getty Images/Al Bello

Mivel Fury a betegsége miatt nem tud kiállni az eredeti tervek szerint augusztusra kitűzött időpontban, ezért a találkozót október 9-re tették át.

Fury és Wilder 2018 decemberében mérkőzött először egymással, küzdelmük döntetlennel zárult. Második meccsükön, tavaly februárban a brit kiütötte az amerikait, megszerezve a WBC övét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!