A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A görög futballisták közül többen rossz ötletnek tartják, hogy 2008-ban az örök rivális törökökkel közösen rendezzen országuk Európa-bajnokságot.

"Egyáltalán nem bölcs dolog elfelejteni, hogy négy évvel ezelőtt majdnem háború tört ki a két ország között" - nyilatkozott az Espresso című napilapnak Antonisz Nikopolidisz, a válogatott kapusa. Alekosz Alekszandrisz, az Olimpiakosz Pireusz csatára úgy gondolja, hogy Görögország egyedül is képes lenne lebonyolítani az Eb-t. "A politikusok a labdarúgáson keresztül akarják megoldani a problémákat, bár szerintem ez lehetetlen. Jobb lenne, ha külön kandidálnánk" - mondta a támadó.

A két szövetség kedden jelentette be hivatalosan, hogy együtt pályázik a hét év múlva sorra kerülő torna megrendezésére. A több évtizedes feszült viszony két évvel ezelőtt enyhült, amikor a törökországi földrengésnek több mint 13 ezer áldozata volt és Görögország az elsők között ajánlotta fel segítségét.

A 2008-as kontinenstorna rendezésére a jövő év végéig kell benyújtani a pályázatot, s 2003-ban dönt majd a helyszínről az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). Törökország és Görögország mellett, Magyarország, valamint Ausztria és Svájc közösen, Skócia, Oroszország, továbbá négy északi ország - Svédország, Norvégia, Dánia, Finnország - együttesen érdeklődik a reménybeli Eb-rendezés iránt.

Korábban:

Stadion-rekonstrukció az Eb-pályázat jegyében

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!