A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl

Alig van ép kulcsjátékos a Real Madridnál

Cristiano Ronaldo, Real Madrid, foci
SPAIN, Madrid : Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo sits on the ground during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Malaga CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on September 26, 2015. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain és a Real Madrid párizsi rangadója emelkedik ki a szerdai játéknap kínálatából a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában, még úgy is, hogy a spanyol csapat Cristiano Ronaldón kívül szinte minden húzóemberét nélkülözi majd.

Az A csoport két százszázalékos gárdájának meccsén a győztes karnyújtásnyira kerül a legjobb 16 közé jutástól. Mindkét csapat veretlen még ebben a szezonban, és vezeti hazája bajnokságát, ráadásul imponáló gólkülönbséggel. A párizsiak tíz forduló alatt 21 gólt lőttek és mindössze ötöt kaptak, míg a madridiak a Primera División eddig eltelt nyolc körében 18-szor voltak eredményesek, és csak kétszer találtak be a kapujukba.

A mérkőzés esélyese inkább a párizsi csapat,

mivel a Realnál több kulcsjátékos is sérült: Dani Carvajal, Sergio Ramos, Danilo, James Rodríguez és Pepe már hosszabb ideje harcképtelen, míg az Európa-bajnoki selejtezők múlt heti zárását követően Luka Modric és Karim Benzema is kidőlt, Gareth Bale pedig a hétvégi bajnoki fordulóban sérült meg.

De legalább Ronaldo ott lesz Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A B csoportban a Manchester United Moszkvában vendégeskedik. Louis van Gaal együttese szombaton az Everton otthonában magabiztos győzelmet aratott a bajnokságban, így jó előjelekkel készül. Ugyanakkor a statisztika alapján nehéz dolga lesz, hiszen a manchesteriek történetük során eddigi hét mérkőzésükből csak egyszer tudtak nyerni orosz rivális ellen, igaz, a legyőzött éppen a CSZKA Moszkva volt, még a 2009/10-es idény csoportkörében.

Ebben a csoportban mindhárom klubnak három pontja van, a másik találkozón a Wolfsburg a PSV Eindhovent fogadja.

A C csoportban a hibátlan mérleggel listavezető Benfica a Galatasaray vendégeként lép pályára. Az egyetlen ponttal szerénykedő isztambuliak számára csak a győzelem lehet az elfogadható, ellenkező esetben minden bizonnyal le kell mondaniuk nyolcaddöntős álmaikról. A másik mérkőzésen az Atlético Madrid a BL-újonc Asztanát látja vendégül a Vicente Calderón Stadionban.

A D csoportban az elmúlt idényben döntős Juventus a Borussia Mönchengladbach ellen folytathatja remek nemzetközi sorozatát:

a torinóiak hazai pályán 14 mérkőzés óta veretlenek az európai kupaporondon,

ráadásul az első két fordulóban a Sevillát és a Manchester Cityt is magabiztos teljesítménnyel fektették két vállra. A Serie A-ban csak 14. olasz bajnokcsapat ugyanakkor nem bízhatja el magát, hiszen német riválisa a gyenge szezonkezdést, és az ezzel "járó" edzőváltást követően magára talált, és sorozatban négy Bundesliga-mérkőzésen diadalmaskodott. Legutóbb 5-1-re nyert a Frankfurt otthonában, ilyen különbségű idegenbeli sikerre 2010 augusztusa óta nem volt példa a klub történetében. Ugyanakkor a BL-ben a Sevillától és a Manchester Citytől is kikapott, azaz pont nélkül várja a torinói összecsapást.

A csoport másik mérkőzésén az egyaránt három ponttal álló Manchester City és a Sevilla találkozik egymással.

A meccs esélyesének a Premier League éllovasa számít,

ám a sérült Sergio Agüero hiányát megérezheti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!