A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Sergio Ramos, a Real Madrid csapatkapitánya nem hagyta szó nélkül, hogy Rafa Benítez nyilvánosan kritizálta az Atlético elleni rangadó után.

"Ami a legjobban feldühített, az Ramos hibája. Nem kellene megkockáztatnia fölösleges passzokat" - nyilatkozta a Real Madrid edzője az Atlético elleni meccs után, amely 1-1-re végződött.

Benítez amiatt morgott, hogy az első félidőben Sergio Ramos eladott egy labdát a 16-os előtt, majd szabálytalankodott Tiagóval szemben, így büntetőt kapott az Atlético, de Antoine Griezmann lövését Keylor Navas kifogta.

Ramos visszavágott Beníteznek, mert később azt nyilatkozta, lehet, hogy az emberek felemlegetik a hibáját, de arról is beszélni fognak, hogy Benítez milyen cseréket hajtott végre a meccsen. Az edző az első félidő végén sérülés miatt cserélte le Carvajalt, akit Arbeloa váltott, majd a második félidőben Iscót és Benzemát vitte le, a helyükre pedig Bale-t és Kovacicot hozta be.

Mourinhónak is volt vitája Ramosszal

Ramos Benzema lecserélésére gondolhatott, amit a szurkolók és az újságírók is számon kértek Benítezen, aki próbálta 1-0-val lehozni a meccset, de a számítása nem vált be, a hajrában ugyanis Vietto révén egyenlített az Atlético, sőt a végén Navas bravúrja kellett, hogy ne kapjon ki a Real.

Ramos hangadó a Real öltözőjében, és most sem fogta vissza magát Forrás: AFP

Benítez nem biztos, hogy bölcs dolgot csinált, amikor nyíltan kritizálta Ramost, ő ugyanis vezéregyéniségnek számít az öltözőben, és korábban José Mourinhóval is összeugrott. Az eset akkor történt, amikor 2012 januárjában a Barcelona 2-1-re győzött a Real otthonában, és Mourinho felhúzta magát, amiért egy pontrúgásnál Ramos és Pepe megcserélték az őrzésükre bízott embert, aminek az lett a vége, hogy Puyol gólt fejelt. Mourinho akkor rárivallt Ramosra, hogy miért játszik edzőt a pályán, mire a védő őt is kiosztotta.

"Ez egy olyan helyzet volt a meccs közben, amit úgysem értenél, mivel nem játszottál soha ilyen szinten" - tüzelt vissza Ramos arra utalva, hogy Mourinho jelentősebb játékosmúlt nélkül lett a világ egyik legjobb edzője.

Nem szerencsés a vezérekkel összeveszni

Ez volt a Mourinho-érában az első olyan eset, amikor egy játékos szembement az edzővel, aki aztán később többek között Iker Casillasszal is harcban állt. Benítez kinevezése egyébként sem aratott osztatlan sikert a Real-szurkolók körében, és ha hozzávesszük, hogy korábban már Cristiano Ronaldo elég kemény szavakkal illette az edzőt, az hosszútávon nem javítja az edző Madridban maradási esélyeit.

Igaz, Ramosszal szerdán beszélt telefonon, megtörtént a békülés, de emlékszünk már olyanra a futballtörténelemből, amikor egy nagy egóval megáldott focistában benne maradt a tüske, és ez hatással volt az öltözői hangulatra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!