A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A legutóbbi, Wales elleni novemberi kerethez képest 11 helyen változtatott Marco Rossi, a Nemzetek Ligájára készülő szövetségi kapitány.

"Rengeteg szempontot kellett most figyelembe vennem. Ne feledjük, hogy

a legutóbbi, Wales elleni mérkőzésünk óta csaknem tíz hónap telt el, és azóta nagyon sok esemény történt.

Mint amilyen a járvány, amire még nem mondhatjuk, hogy megoldódott volna. Tudomásul kellett vennem, hogy néhányan sérültek, néhányan csapat nélküliek, néhányan pedig formán kívüliek jelenleg is" - mondta Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett a szeptemberi három mérkőzésre Fotó: Polyák Attila - Origo

"Egészen a lezárásig követtük a magyar bajnokságot, élőben is látogattuk a mérkőzéseket. Márciusban következett a teljes lezárás. Én március közepén hazautaztam Olaszországba, majd május végén tértem vissza Magyarországra, hogy a kupadöntőt és a még hátralévő bajnokikat megnézzük. Ezután következett egy egy hónapos nyári szünet, majd hamarabb, mint máshol, újraindultak a bajnoki mérkőzések. A másik munkafeladatunk az ellenfelek tanulmányozása volt az elmúlt időszakban, ezt a bolgárokon kívül a törökök és az oroszok esetében is sikerült teljesítenünk - beszélt az elmúlt időszakról az olasz szakember.

"Két szűk napunk lesz a Törökország elleni találkozó előtt. Tíz hónap kihagyás után alig két nap edzés kimondott nehézségeket támaszthat ránk, ahogy minden más csapatra is"

- utalt az összes válogatottra váró legnagyobb nehézségre Rossi.

- mondta a szakember Dzsudzsák Balázs kihagyásáról.

A keretben négy újonc - Cseri Tamás, Babati Benjámin, Schäfer András és Szőke Adrián - található.

A magyar válogatott szeptember 3-án Törökországban játszik Nemzetek Ligája-mérkőzést, szeptember 6-án pedig Oroszországot fogadja.

A keret:
kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC)
védők:
Baráth Botond (Budapest Honvéd), Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limasszol), Tamás Krisztián (Budapest Honvéd)
középpályások:
Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kalmár Zsolt (FC DAC), Nagy Ádám (Bristol City), Schäfer András (FC DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)
csatárok:
Babati Benjámin (ZTE), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Szőke Adrián (Heracles Almelo)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!